"Belediye Başkanı"

Fransa | “Çok Fazla Arap Var” Diyen Yardımcısının İstifasını İstedi

Fransa'da Toulouse Belediye Başkanı Jean-Luc Moudenc, katıldığı radyo programında, "Toulouse'da çok fazla Arap var" ifadelerini kullanan Belediye Başkan Yardımcısı Aviv Zonabend'ın istifasını istedi. Moudenc Zonabend'ın 24 saat içinde görevlerinden istifasını sunmakla yükümlü olduğunu belirtti.

Fransa’da Toulouse Belediye Başkan Yardımcısı Aviv Zonabend’ın İsrail’de katıldığı bir radyo programında söylediği sözler tartışma yarattı. Zonabend’ın programda görev yaptığı şehirde çok fazla Arap olduğunu söylemlesi sonrası başlayan tartışmalara Tououse Belediye Başkanı Jean-Luc Moudenc müdahil oldu. Moudenc, daha önce atamasını gerçekleştirdiği Aviv Zonabend’ın istifasını istedi.

Jean-Luc Moudenc konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sözlerin kendisinin ve çok çeşitli kültürleri barındıran ekibinin taahhütleri arasında bulunan hoşgörü ve saygı anlayışının ihlali olduğunu söyledi. Belediye Başkanı “üzücü” olarak nitelendirdiği istifa kararını, Aviv Zonabend’ın söylemlerini tercüme ettirdikten sonra aldığını söyledi. Ekibinde görev yapan bir kişinin sarfettiği sözler nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu da aktaran Toulouse Belediye Başkanı,  Zonabend’ın 24 saat içinde görevlerinden istifasını sunmakla yükümlü olduğunu hatırlattı.

Times of Israël sitesi tarafından haberleştirilen röportaja göre Zonabend, katıldığı radyo programında sunucunun Toulouse’da ne kadar Arap’olduğu yönündeki sorusuna, “Çok fazla, yaklaşık yüzde 11, 12 oranında” diye cevap verdiği görülüyor.

“Toulouse Daha İyisini Hakediyor”

Bu ifadelerin Fransız medyasına yansıması sonrası sosyal medya hesaplarından “Toulouse daha iyisini hakediyor” başlıklı açıklama yayınlayan Toulouse Belediye Başkanı Jean-Luc Moudenc, Aviv Zonabend’ı en sert ifadelerle kınadığını söylemişti. Röportajın tercümesini yaptıracağını kaydeden Moudenc, söylemlerin medyaya yansıdığı şekilde olması halinde Belediye Başkan Yardımcısı’nın istifasını isteyeceğini açıklamıştı.

Aynı zamanda İsrail vatandaşı da olan Aviv Zonabend, Toulouse Belediyesi’nde kardeş şehirlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Zonabend’in son olarak İsrail’in başkenti Tel Aviv ile Toulouse’un kardeş şehir olması için çalışmalar yürüttüğü kaydedildi. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler