"Eric Zemmour"

Fransa | Müslümanları Hedef Alan Söylemleri Nedeniyle Mahkum Oldu

Fransa'da Paris Temyiz Mahkemesi, tartışmalı yazar Eric Zemmour'u 2016 yılında bir televizyon programında Müslümanları hedef alan söylemleri nedeniyle para cezasına çarptırdı. Mahkeme Zemmour'un 'dini nefrete dayalı provakasyon' yaptığına hükmetti.

Fransa’da son yıllarda Müslümanlar ve yabancılara yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen tartışmalı yazar Eric Zemmour, televizyonda Müslümanları hedef alan söylemleri nedeniyle mahkum oldu. Paris Temyiz Mahkemesi’nde görülen davada, Zemmour’un katıldığı TV5 kanalındaki ‘C à vous’ programında kullandığı İslamofobik sözler nedeniyle ‘dini nefrete dayalı provakasyon’ yaptığına hükmedildi. Yazarın 5 bin Euro para cezası ile cezalandırılmasına ve 3 bin Euro’luk mahkeme masraflarını da ödemesine karar verildi. Ayrıca Zemmour’un açıklamalarını yargıya taşıyan CAPJPO EuroPalestine Derneğine’de uğradığı zarar nedeniyle temsili olarak 1 Euro ödenmesi karalaştırdı.

Yargıya taşınan 6 Eylül 2016 tarihli yayında Eric Zemmour, “Müslümanlar’a İslam ve Fransa arasında seçim yapma zorunluluğu sunulmalı.” ifadelerini kullanmıştı. Skandal ifadelerine devam eden Zemmour, Fransa’nın 30 yıldır işgal altında olduğunu iddia etmiş, birçok başörtülü kızın bulunduğu banliyölerin ülkenin İslamlaştırılmasında önemli rol oynadığını savunmuştu.

Mahkeme: Bir Bütün Olarak Müslümanları Hedef Aldı

Duruşmada Mahkeme Başkanı, tartışmalı yazarın kullandığı bu ifadelerle bir bütün olarak Müslümanları hedef aldığına ve ayrımcılığı körüklediğine dikkat çekti. Mahkeme, yazarın aynı programda kullandığı “Tüm Müslümanlar söylesin ya da söylemesin cihatçıları iyi Müslüman olarak görüyor.’ ‘ifadelerinin ise suç teşkil etmediğine karar verdi. Hakim, bu açıklamaları ‘nefret söylemi’ olarak değerlendirmedi.

Eric Zemmour’un büyük tartışma yaratan ifadeleri sonrası o dönem Fransa Radyo Televizyon Üst Konseyi’ne (CSA) 8 binden fazla şikayet gitmişti. CSA’dan daha sonra yapılan açıklamada, Eric Zemmoru’un Fransız toplumunun arasında farklılıkları tahrik edip, ayrımcı davranışları da iyi gösterdiğine vurgu yapılmış, programın yayınlandığı TV5 kanalına uyarı cezası verilmişti.

Zemmour İslamofobik Açıklamaları Nedeniyle Yine Mahkum Olmuştu

Eric Zemmour, daha önce de Müslümanları hedef alan söylemleri nedeniyle mahkum oldu2011 yılında”Uyuşturucu ticareti yapanların çoğunluğu siyahi ve Arap” ifadeleri sonrası iki kez biner Euro’luk para cezasına çarptırılmıştı. Zemmour son olarak da 2014 yılında İtalyan gazetesi Corriere della Serra’ya verdiği röportajda kullandığı Müslümanlara karşı kin ve nefret içeren söylemleri nedeniyle 3 bin  Euro  para cezasına mahkum edilmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler