"andreas schwarz"

Almanya | İslam Din Dersleri Pilot Proje Olarak Devam Edecek

Baden-Württemberg’de 2018-2019 eğitim öğretim yılında müfredat kapsamında uygulamaya geçmesi beklenen İslam din dersleri pilot proje olarak devam edecek.

Baden-Württemberg eyalet hükümeti 19 Haziran’da İslam din dersi pilot proje uygulamasını 2018-2019 eğitim öğretim yılı için uzattı. 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren İslam din derslerinin müfredat kapsamında öğrencilere sunulması bekleniyordu. Eyalet Kültür Bakanlığı’nın tasarısı ile alınan bu karar bu yıl da derslerin pilot proje uygulaması kapsamında devam edeceğini gösteriyor.

Eyalet Kültür Bakanlığı’nın DİTİB iddiası

Almanya’da inanca dayalı İslam din dersleri Anayasa’ya göre İslam dinî cemaatleri tarafından verilmek zorunda. Ancak İslam din derslerinin müfredat kapsamına girebilmesi için öncelikle dersin kimler tarafından verileceğinin belirlenmesi gerekiyor. Bu bağlamda İslam dini cemaatleri Eyalet Kültür Bakanlığı’na konuyla ilgili bir dilekçe sunuyor. Eyalet Kültür Bakanlığı ise özellikle DİTİB’in (Diyanet Türk İslâm Birliği) Türk kurumlarının etkisi altında kaldığını ve bu sebeple İslam din derslerinin okullarda müfredat kapsamında verilmesi ile ilgili henüz net bir neticeye varılamadığını belirtiyor.

Eyalet hükümetinin koalisyon ortağı olan Yeşiller Partisi’nin Genel Başkanı Andreas Schwarz ise “İslam din dersi pilot projesininin okullarımızda uzun vadede müfredat kapsamında ve devlet kontrolü altında verilmesi için gayret edeceğiz.” diyerek konu ile ilgili taahhüdde bulundu.

Eyalet hükümetinin açıklamalarına göre Baden Württemberg’de 600 bin Müslüman yaşıyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ise 93 devlet okulunun projeye katılımı ile birlikte toplam 6100 öğrenci İslam din derslerinden faydalandı. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler