"Başörtüsü"

Fransa | Başörtülü Kadına Kargoyu Teslim Etmeyen Görevli Mahkum Oldu

Fransa’da mahkeme, başörtülü olduğu gerekçesiyle müşterilerine kargo paketini teslim etmeyi reddeden görevliyi haksız buldu.

29 Haziran 2018 admin

Fransa’nın Albi kentinde başörtülü olduğu gerekçesiyle müşterilerine gelen kargoyu teslim etmeyi reddeden gazete bayisi görevlisini, ayrımcılık yapmaktan suçlu bulundu. Albi Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, başörtülü müşterilerine gelen kargoyu örtüsünü çıkarmadığı sürece teslim etmeyeceğini söyleyen gazete bayisi görevlisinin, “dini görünüşü nedeniyle bir kişiye ayrımcılık yapmak” suçunu işlediği belirlendi.

Savcının 3 ay ertelenmiş hapis cezası talebinde bulunduğu davada mahkeme, davacı 4 kadın ve davaya müdahil olan insan hakları ve ırkçılıkla mücadele derneklerine toplam 9 bin avro para cezası ve tazminat ödenmesine hükmetti.

Kargoyu Vermek İçin Başörtüsünü Çıkarmayı Şart Koşmuştu

Fransa’nın güneyindeki Albi şehrinde 13 Nisan’da meydana gelen olayda, sonradan İslam’ı seçen 29 yaşındaki Anais isimli başörtülü kadın, kendisine gelen bir paketi almak için küçük oğlunu da yanına alarak kargo şirketleriyle de anlaşmalı bir bayiye gitti. Ancak işletme sahibi Marie P., kadına gelen paketi vermek için önce başörtüsünü çıkarmasını şart koşmuştu. Konuyla ilgili Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği’nden (CCIF) yapılan açıklamada da 2016 yılında da aynı büfeci ile ilgili kendilerine şikayet geldiğine dikkat çekilmişti.

Fransa’da Peçe Yasası Sadece Yüzü Kapatan Giysileri Yasaklıyor

Fransa‘da 2011 yılında Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığında Avrupa’da bir ilk olarak yürürlüğe giren “peçe yasası” kamusal alanda, yüzü, görünmeyecek şekilde örtmeyi yasaklıyor. Ancak yasada başörtüsünü yasaklayan hiçbir ifade yer almıyor. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler