'İTALYA'

Arapça ve İslam Dersi Tepkiler Sonrası Askıya Alındı

İtalya’nın kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesindeki bir okulda öğrencilere pazar günleri verilmesi düşünülen Arapça ve İslam dersleri, gelen tepkiler üzerine okul müdürü tarafından askıya alındı. 

© Zurijetai@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

İtalya’nın kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesinde yer alan San Felice sul Panaro kasabasındaki bir ilkokulda 13 Ocak’tan itibaren her pazar günü düzenlenmesi planlanan Arapça ve İslam dersleri, gelen tepkiler üzerine askıya alındı. Okul yönetimi, 6 ila 14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik verilecek derslerin ilkinin bakanlıktan gelen bilgi taleplerine yanıt verebilmek için iptal edildiğini duyurdu.

Corriere di Bologna sitesinde yer alan habere göre, Kuzey Afrikalı göçmenler tarafından kurulan La Pace isimli İslami kültür derneğinin önerisi sonra okul müdürü, Arapça ve İslam dersleri için 3 sınıf tahsis etti. Orta Doğu ve Kuzey Afrika kökenlilerin yanı sıra İtalyan çocuklara da açık olacak kurslara, sağ ve aşırı sağ partili vekiller ile bazı İtalyan veliler ise tepki gösterdi.

“İtalya Anayasasını Öğretin”

İtalyan meclisinde de gündeme gelen konu ile ilgili açıklama yapan İtalya eski Başbakanı Berlusconi’nin partisi Forza Italia senatörü Enrico Aimi, kamusal bir alanın özellikle de bir okulun İslami bir derneğin hizmetine sunulamayacağını savundu. Bu sorunun ortadan kalması için İtalya Milli Eğitim Bakanı’nın bir genelge yayınlaması gerektiğini ileri sürdü. 

Bölgedeki merkez-sağ partiler de göçmenlere Arapça ya da İslam dersleri yerine İtalyanca ve İtalyan anayasası öğretilmesi çağrısında bulundu.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler