'ALMANYA'

Dar Gelirli Emeklilerin Maaşlarına 447 Euro Zam Geliyor

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, dar gelirli emeklilerin maaşlarının arttırılması için yeni bir taslak hazırladı. Buna göre dar gelirli emeklilerin maaşları ayda 447 avroya kadar artacak. 

© Khongtham@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’daki büyük koalisyonun üzerinde mutabık kaldığı “temel emeklilik” ile ilgili Çalışma Bakanı Hubertus Heil yeni bir taslak hazırladı. Alman medyasına yansıyan taslağın detaylarına göre dar gelirli emeklilerin maaşlarına aylık 447 avroya kazar zam yapılacak. Taslağı değerlendiren Heil, “On yıllarca çalışan biri, çalışmayan birine göre daha fazla emekli maaşı almayı hak ediyor.” ifadelerini kullandı. 

896 Avrodan Düşük Emeklilik Maaşı Alanlar Yararlanacak

Taslağın temelinde dar gelirli emeklilerin maaşlarına gereklilik koşulu aramaksızın bir zam yapılmasının oluğu kaydedilirken, yarı zamanlı işlerde meşgul olanlar, hemşireler ve hasta bakıcılar da maaşları artırılacak emekililer arasında yer alıyor. Düşünülen değişikliğe göre, 35 yıl emekli kasasına para yatıran bir işçi, eğer 896 avrodan düşük bir emeklilik maaşı alıyorsa bu zamdan yararlanacak. Artış ile çalışma hayatı boyunca asgari ücretle çalışan bir işçi 447 avro daha fazla emeklilik maaşı alacak. Yeni zam ile 40 sene asgari ücretle çalışan bir kuaförün maaşı da 541 avrodan 961 avroya yükselecek.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Bakan Hubertus Heil’in hedefi, “Temel Emeklilik” taslağını 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren hayata geçirmek. Taslağın devlete maliyeti henüz belli olmazken, değişiklikten 3 ila 4 milyon kişinin faydalanması öngörülüyor. Özellikle çoğu zaman daha düşük maaşlı işlerde çalışan kadınlar ile ülkenin doğusunda yaygın olarak daha düşük maaşla çalışan kişilerin faydalanması bekleniyor. Dar gelirli emeklilere yapılacak bu zammın vergilerden karşılanacağı kaydedildi.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler