'Almanya'

NSU Sanığı Carsten S.’nin 3 Yıl Hapis Cezası Kesinleşti

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren terör örgütü NSU'ya silah yardımında bulunan Carsten S.’nin cezası kesinleşti.

Almanya’da Temmuz 2018’de Nasyonal Sosyalist Yer Altı Örgütü‘ne (NSU) silah yardımı yapmak suçundan üç yıl gençlik cezasına çarptırılan Carsten S.’nin cezası kesinleşti. Yargıtay’a cezasının iptali için başvuran Carsten S.’nin bu talebini geri çektiği öğrenildi. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi Sözcüsü, Carsten S.’nin cezasının ocak ayında onaylandığını aktardı. Spiegel Online gazetesi de sanığın cezasını çekmeye başladığını duyurdu.  

Öte yandan baş sanık Beate Zschäpe ve diğer sanıkların cezalarıyla ilgili nihai karar ise henüz verilmedi. Zschäpe ve diğer sanıkların avukatlarının Federal Mahkeme’den kararlarını gözden geçirmesini talep ettikleri kaydedildi. Mahkeme, kararın nedeni ile ilgili henüz yazılı bir açıklama yayınlamazken, bu kararların kesin sonuca varmasının daha zaman alabileceği belirtiliyor.

NSU’ya Silah Temin Ettiğini Kabul Etmişti

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi, Carsten S.’yi dokuz cinayete yardım ve yataklık etmekten suçlu bulmuş, o zaman reşit olmayan sanığı “gençlik cezasına” çarptırmıştı. Sanık, NSU teröristlerinin 8’i Türk 10 kişiyi öldürdüğü Ceska tipi tabancayı teröristlere temin ettiğini kabul etmiş ancak cinayetlerden haberi olmadığının ileri sürmüştü. Mahkeme, Carsten S.’nin pişmanlık duyduğunu ifade etmesi ve suçunu kabul etmesini de olumlu yönde değerlendirmişti. 

NSU örgütünün lideri Beate Zschäpe de 10 farklı cinayetten suçlu bulunarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası na çarptırılmıştı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler