'Almanya'

Almanya’da Neo-Nazi Davasında Tüm Sanıklar Aklandı

Koblenz Eyalet Mahkemesi “Aktionsbüro Mittelrhein” isimli aşırı sağcı grubun yedi yıl süren büyük davasına takipsizlik kararı verdi. 

@Shutterstock

Almanya‘da “Aktionsbüro Mittelrhein” ismindeki aşırı sağcı grubun aleyhine açılan dava erken sona erdi. Koblenz Eyalet Mahkemesi çarşamba günü yaptığı açıklamada ayrı davalarda birçok mahkumiyetin ardından, kalan 3 sanık aleyhindeki davaların da sonlandırıldığını açıkladı. Önceden belirlenen dava tarihleri de iptal edildi. Ayrı davalardan ise sadece biri açıkta bulunuyor. Açık kalan davanın kasım ayında görülmesi planlanıyor.

26 Sanık ile Başlayan Dava Birçok Kez Kesintiye Uğradı

Aşırı sağcı grup aleyhinde 2012 yılında açılan dava 26 sanık ile başlamıştı. Dava sürecinde savcılık sanıklara yönelik farklı derecelerde suç örgütü kurma, kamu huzurunu bozma, adam yaralama ve mala zarar verme gibi suçlamalarda bulundu.

2017 yılında, davanın açılmasından neredeyse 5 yıl sonra, üç yüz günden fazla süren duruşmalardan, bir yargıç emekli olduğu ve onun yerini alacak başka yargıç olmadığı için herhangi bir karar çıkmadı.

Sanıklara Yönelik Davalar Arka Arkaya Düşürüldü

Savcılığın dava ile ilgili şikayetinin kabul görmesi üzerine 2018 yılının ekim ayında davanın ikinci ayağı 16 sanıkla başlamış oldu. Resmî sebeplerden dolayı birkaç hafta sonra tekrar düşen dava, 2019 yılının Şubat ayında 14 sanıkla tekrar başladı.

Bir mahkeme sözcüsüne göre o tarihten itibaren on bir sanığın davası düşürüldü. Geri kalan 3 sanık hakkında verilen kararlardan ikisi nihai iken biri henüz değil. Sanıklardan birinin dava sürecinde öldüğü biliniyor.(fa)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler