'İslamofobi'

İİT’den Avrupalı Liderlere “İslamofobiye Karşı Harekete Geçin” Çağrısı

İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin, Batı'da göçmen karşıtı söylemlerin de artmasına bağlı olarak Müslümanların Avrupa'nın birçok yerinde zor durumlarla karşılaştıklarını ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyledi.

Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin, Batı’da göçmen karşıtı söylemlerin de artmasına bağlı olarak Müslümanların Avrupa’nın birçok yerinde zor durumlarla karşılaştıklarını ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Avrupalı liderlere İslamofobi ile mücadele için harekete geçme çağrısı yaptı.

İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin, Birleşmiş Milletler (BM) 74’üncü Genel Kurul toplantıları kapsamında yaptığı konuşmada, Avrupalı liderlere, İslamofobiyle, şiddete yol açmadan mücadele etmek için somut adımlar atma çağrısında bulundu.

“Müslümanlar Avrupa’nın Birçok Yerinde Ayrımcılığa Maruz Kalıyor”

Useymin, Batı’da göçmen karşıtı söylemlerin de artmasına bağlı olarak Müslümanların Avrupa’nın birçok yerinde zor durumlarla karşılaştıklarını ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını ifade etti.

İİT Genel Sekreteri Useymin, New York’ta yaptığı bir diğer açıklamada da Müslümanlara yönelik ırkçı söylemlerin insan haklarına aykırı olduğunun altını çizdi.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler