'Birleşik Krallık'

Londra’da Antisemitik Saldırıya Müdahale Eden Müslüman Kadın Ülke Gündeminde

İngiltere'de, Londra Metrosu’nda antisemitik saldırıya uğrayan Yahudi bir aileye, Müslüman kadının verdiği destek sosyal medyada büyük ilgi çekti. 

Geçtiğimiz günlerde Londra metrosunda seyahat halindeki Yahudi bir aileye antisemitik sözlü saldırıda bulunulmuştu. Saldırı esnasında olay yerinde olan Asma Shuweikh isimli Müslüman bir kadının olaya müdahalesini içeren videososyal medyada gündem oldu. Eşi ve çocuklarıyla birlikte saldırıya maruz kalan baba, müdahalede bulunan Shuweikh’e teşekkürlerini iletti.

İnternet ortamında paylaşılan videonun yaşanan olayın sadece bir kısmını gösterdiğini söyleyen adam, Müslüman kadının dikkat dağıtması ve müdahalesi olmamış olsa olayın daha fazla büyüyebileceği ve fiziksel şidette dönüşebileceğini belirtti. Saldırganın ise Yahudileri “köle ticaretini başlatmak” ve “Şeytan Sinagogu”na ait olmakla suçladığını ifade etti. Saldırganın bu gibi nefret ve tehdit ifade edici daha birçok sözlü tacizine maruz kaldıklarını söyleyen mağdur adam, olayın korkusundan dolayı kafasının karıştığını ve o sırada tek düşündüğü şeyin çocuklarının güvenliğini olduğunu belirtti. Bu yüzden kendine hakim olarak eşi ve çocuklarıyla birlikte durumu görmezden gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Saldırı 15-20 Dakika Boyunca Sürdü

Ülkedeki antisemitizmin hala açık bir şekilde yaşandığını belirten adam ayrıca saldırının yaklaşık 15-20 dakika boyunca sürdüğünü ancak internnet paylaşılan videonun olayın sadece 1-2 dakikalık kısmı olduğunu söyledi. Bu metro yolculuğunun kendisini toplum hakkında karışık duygulara bıraktığını ifade eden baba, bir yandan eşi, çocukları ve kendisinin aşağılık bir suistimale maruz kalırken diğer yandan kendisi için ayağa kalkan birilerinin olduğunu gördüğü için bu kişiye minnettar olduğunu belirtti.

Sivil Havacılık İdaresi (CAA) Soruşturma Müdürü Stephen Silverman ise olaya müdahale eden Shuweikh’in İngilizlerin hoşgörü ve saygı değerlerinin hala canlı ve iyi olduğunu hatırlatan bir davranış sergilediğini söyledi.

Saldırıya müdahale eden Shweikh ise olayla ilgili olarak benzer bir durumda benzer bir tavır almaktan çekinmeyeceği yönünde beyanda bulundu.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler