'Almanya '

Almanya’da Kira Yardımına Yeni Yılda Zam Geliyor

Almanya'da Federal Parlamento'dan geçen kira yardımı reformuna göre, yardıma zam gelirken yardımdan faydalananların sayısı da artırılıyor.

23 Aralık 2019 admin

Alman Federal Parlamentosu’nun birkaç gün önce aldığı kararla birlikte 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle kira yardımından faydalananların sayısı artırılırken yardımın miktarı da yükseltildi.

Yardımda yapılan reform ile kira yardımı alan insanların sayısı yüzde 40 oranında (180 bin) artırılıyor. Yaşanan artış ile birlikte 2020 yılının başından itibaren kira yardımı alacakların sayısı da yaklaşık 660 bin haneye ulaşacak.

Yardım 190 Euroya Çıkıyor

Aynı zamanda kira yardımı ücretine de zam yapıldı. İki kişinin yaşadığı bir hane için ortalama olarak verilen 145 Euro kira yardımı böylece 190 Euro’ya çıkacak. Değişiklikte özellikle dar gelirli ailelerin ve emeklilerin göz önünde bulundurulduğu ifade ediliyor. Bu yardımdan faydalanmak isteyenler ise en geç 31 Ocak 2020’ye kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurular belediyelerin “kira yardımı ofisleri ”ne yapılabildiği gibi posta yoluyla da başvuruda bulunulabiliyor.

Miktar İki Yılda Bir Tüketici Fiyat Endeksine Göre Belirlenecek

Bu reformun gerekliliği ve önemi hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Caren Marks “Kira Yardımı büyük bir sosyo-politik görev üstleniyor. Bu reform ile, dar gelirli insanlara kiralarını ödemeleri noktasında katkıda bulunuyoruz. İlk defa bu reform ile kira yardımı değişikliklerine bir dinamizm getiriyoruz. Bununla birlikte her iki yılda bir kira yardımı miktarı tüketici fiyat endeksine göre belirlenecek.” dedi. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler