'Almanya'

IGMG Genel Sekreteri Altaş: “Oury Jalloh Vakası Kara Bir Lekedir”

Almanya’nın Dessau Polis Karakol’unda yanarak hayatını kaybeden Oury Jalloh’un ölümündeki sis perdesi hâlâ aralanamadı. Konu ile ilgili açıklama yapan IGMG Genel Sekreteri Altaş, “Oury Jalloh vakası kara bir lekedir.” dedi.

17 Ocak 2020 admin
Oury Jalloh @ Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya’da 2005 yılında Dessau Polis Karakolu’nda hayatını kaybeden Oury Jalloh’un ölümünün ardından 15 yıl geçmesine rağmen, olayla alakalı hâlâ soru işaretleri mevcut. Oury Jalloh’un 15. ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Oury Jalloh vakasının hukuk ve adalete olan güveni temelinden sarsmaya tek başına yetecek bir vaka olduğunun altını çizdi. IGMG Genel Sekreteri, “Oury Jalloh vakası Almanya’nın savaş sonrası döneminde kara bir leke olarak kaydedilmiştir. Bu vaka hem yargı hem de yürütme açısından bir skandal mahiyetindedir. Ayrıca bu vakanın, ırkçı motivasyonla öldürüldüğü düşünülen kişinin bir Afrikalı olması durumunda hukuk devletinin nasıl da fonksiyonsuz hâle gelebileceğini gözler önüne sermiştir.” diye konuştu.

 “Irkçı Suçları Aydınlatmak En Büyük Öncelik Olması Gerekir”

Siyasetin de yine bu 15 yıllık süreçte bu hususta övgüye değer bir icraatte bulunduğunu söylemenin mümkün olmadığını dile getiren Altaş, “Tam aksi söz konusudur. Hatta siyaset, soruşturmayı yürütenlerle el ele vererek hukuk devletine olan güvenin yıkılmasına ortak olmuştur. NSU yapılanmasında ortaya çıkan resim anlaşılan o ki Oury Jalloh vakasında da çizilmeye devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı. Bekir Altaş, buna artık bir son verilmesi ve ırkçı motivasyonlarla işlenen suçların aydınlatılmasının en büyük öncelik olması gerektiğini dile getirdi.

Sierra Leone’li Oury Jalloh 7 Ocak 2005 tarihinde Dessau polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra, hücresinde ellerinden ve ayaklarından bağlı bir şekilde yanarak hayatını kaybetmişti. Dessau Polisi, 22 yaşındaki Jalloh’un yanmaz deri kılıfı olan yatağını yaktığını iddia etmiş ve yıllar süren mahkeme sonunda karakolda görevli olan polis sadece 10 bin 800 Euro para cezasına çarptırılmıştı. Elleri bağlı olmasına ve gözaltına alındığında üstündeki tüm eşyalarına el konulmasına rağmen Jalloh’un yatağını nasıl yaktığı ve yangın alarmına rağmen polislerin neden müdahale etmediği soruları ise bir türlü yanıtlanamadı.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler