'Cami Saldırısı'

Almanya’da Yapımı Devam Eden IGMG Camisine Saldırı

Almanya’nın Köln kenti yakınlarında inşa edilen Brühl Camii’ne kimliği belli olmayan kişi ya da kişiler bir saldırı düzenledi. 3 camiye de asılsız bomba ihbarlarında bulunuldu.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının yapımını sürdürdüğü Brühl Camii’ne 12 Şubat 2020 tarihinde, kimliği belli olmayan kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda maddi hasar oluştu.

Brühl Cami Başkanı Mehmet Kara, saldırıyı inşaata gelen işçilerin bu sabah fark ettiğini ifade ederken, “Saldırganlar kırdıkları tahta parçalarını inşaat içine atarak kaçmış.” diye kaydetti. Kara ayrıca durumu polise bildirdiklerini söyledi. Bununla birlikte polisin saldırganlarla alakalı arama çalışmalarını başlattığı kaydedildi.   

3 Camiye Bomba İhbarı

 Öte yanda Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Essen, Hagen ve Unna şehirlerindeki üç camiye elektronik posta yoluyla bomba ihbarı yapıldı.Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camilere elektronik posta yoluyla gelen ve “Camilerinizi havaya uçuracağız” ifadesinin yer aldığı tehdit içerikli yazı polise bildirildi. Camileri boşaltıp çevrede güvenlik önlemi alan polis, uzman ekipler ve kokuya duyarlı köpeklerle bomba araması yaptı. Essen polisinin Twitter hesabından yerel saatle 20.00 sularında yapılan açıklamada, inceleme sonucu camilerde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı ve ihbarların asılsız olduğu kaydedildi.

Alınan güvenlik önlemlerinin aşamalı olarak kaldırıldığı ve çevre yolların tekrar trafiğe açıldığı belirtildi.  Açıklamada, camilerin çevresinde alınan güvenlik önlemlerine ilişkin videoların yayınlanmasının saldırganlara hizmet ettiği vurgulanarak, bu görüntülerin sosyal mecralarda paylaşılmaması istendi.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler