'Cami Saldırıları'

Almanya’da Cami Duvarına Tehdit Mesajı Yazıldı

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Pfaffenhofen beldesindeki bir caminin duvarına, sprey boyayla tehdit mesajı yazıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Pfaffenhofen Camisi’ne 3 Mart gecesi saat 04.00 sularında gelen bir kişinin duvara yazdığı tehdit mesajı, camiye ait güvenlik kamerasınca kaydedildi. Kamera kayıtlarına göre, kimliği belirsiz kişinin 1 dakika gibi kısa sürede cami duvarına İngilizce “Bay Trump, Erdoğan’ı öldür” şeklinde bir yazı yazdıktan sonra camiden hızla ayrıldığı belirtildi.

Cami derneği tarafından intikal ettirilen olayın ardından Pfaffenhofen Polisi konuyla ilgili inceleme başlattı.

Saldırıyla ilgili Perspektif’e konuşan DİTİB Pfaffenhofen Cemiyeti Başkanı Recep Bal, şu anda kamera sistemiyle ilgili teknik çalışmaların sürdürüldüğünü, cemiyetin elindeki teknik materyalin de güvenlik güçleriyle paylaşıldığını ifade etti. “Pfaffenhofen 25.000 nüfusa sahip ufak bir belde. Biz de bu beldede çalışmalarını 15 yıldır sürdüren, 250 ailelik cemaate sahip bir camiyiz. Beldemizdeki bütün çalışma gruplarında, belediyemizle, diğer dinî cemaatlerle iletişimimiz çok güçlü. Son 5 yıldır şu anki adresimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdiye dek camimize yönelik hiçbir saldırı yaşamadık. Bütün faaliyetlerimiz de herkese açık, beldemizin aktörleriyle dayanışma içerisinde sürdürülüyor.” diyen Bal, Pfaffenhofen polisi ile yakından iletişim içinde olduklarını, bu akşam beldedeki diğer toplumsal ve siyasi aktörlerle bir dayanışma toplantısı için bir araya geleceklerini ifade etti. (AA, P)

bgucin

Galatasaray Üniversitesi’nde Sosyoloji programından mezun olan Burak Gücin, sonrasında Heidelberg Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak ideoloji, kültür ve göç üzerine çalışan Gücin, Perspektif redaksiyon ekibinin üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler