'Hanau Saldırısı'

Alman Kriminal Dairesi: Hanau Saldırısı Irkçı Motiflere Dayanıyor

Alman Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch, Almanya'nın Hanau şehrinde gerçekleşen saldırının "ırkçı motif" taşıdığını belirtti.

1 Nisan 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif
Alman Kriminal Dairesi Başkanı (BKA) Holger Münch, 19 Şubat’ta Hanau şehrinde 9 kişinin katledildiği saldırının “ırkçı motif” taşıdığını belirtti. Münch, Alman basınında çıkan Hanau saldırısına ilişkin haberlerin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “BKA olarak olayı açıkça aşırı sağ kaynaklı olarak değerlendiriyoruz. Olay, ırkçı motiflere dayanıyordu.” ifadesini kullandı.

Paylaşımında, Münch, BKA’nın olaya ilişkin bir ön rapor hazırladığı yönündeki haberleri de yalanlayarak, şu anda böyle bir raporun olmadığını, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti. Alman basını, Hanau‘daki ırkçı saldırı hakkında BKA’nın bir rapor hazırladığını ve raporda saldırının ırkçı bir motifle işlenmediği yönünde ibareler olduğunu iddia etmişti.

Saldırıda 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat’ta iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, 9 kişi hayatını kaybetmişti. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki T.R. ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu.

2019’da 871 İslam Karşıtı Saldırı

Alman resmî kurumları tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl Müslümanlara ve camilere karşı 871 saldırı gerçekleştiği kaydedildi. Saldırılara dair veriler, Federal Sol Parti Milletvekili ve partinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ulla Jelpke’nin sorusu üzerine Federal Almanya hükûmeti tarafından açıklandı. Jelpke, bu veriye resmî daireler tarafından 10 ile 90 arasında yeni ihbar daha ekleneceğini düşünüyor. Açıklanan raporda saldırı sayılarının yanı sıra iki kişinin İslam düşmanlığı motifiyle öldürüldüğü bildiriliyor. Halle şehrinde sinagoga düzenlenen suikast esnasında bir dönercide bulunan iki kişi vurulmuştu. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler