'Kovid-19'

Avusturya Başbakanı: “Kovid’le Mücadelede Cep Telefonu Verileri Kullanılabilir”

Avusturya koronavirüsle mücadele için cep telefonu konum bilgisi verilerini değerlendirmeyi planlıyor. Cep telefonu olmayanlar için ise konum bildiren bir anahtarlık ihtimali söz konusu.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Avusturya koronavirüsle mücadele için Paskalya’dan sonra yoğun şekilde cep telefonu konum bilgisi verilerini değerlendirmeyi planlıyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz yaptığı açıklamada “Hepimizin tek hedefi var, o da mümkün olduğunca çabuk şekilde özgürlüğümüzü geri kazanmak” diye konuştu. Bunun için “yardımcı önlemlere ihtiyaç duyulduğunu” vurgulayan Kurz, bu bağlamda cep telefonu konum bilgisi verilerinin değerlendirilmesinin önemli bir araç olacağını kaydetti. Başbakan, Avusturya’da yaklaşık 2 milyon vatandaşın cep telefonu olmaması nedeniyle bu kişiler için de konum bildirecek bir anahtarlık üzerinde çalışıldığını belirtti.

Avusturya Başbakanı, söz konusu izlemeye ek olarak hızlı testlere ve enfekte kişilerin temas kurduğu herkesin izolasyonuna ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı.

“Verileri İzleyebiliriz, Ticaret Yeniden Başlayacak”

Sebastian Kurz, Avusturya’nın koronavirüs stratejisinin bir diğer taşıyıcı unsurunun da risk altındaki gruplar ile yaşlıların korunması, ayrıca sosyal mesafe ve maske kullanımı olduğunu belirtti. Kurz bu önlemlerle, Paskalya’dan sonra normalleşme yolunda bir adım atılmasının amaçlandığını ifade etti. “Ticarete yeniden başlayacağımız açık” diyen Kurz, daha fazla iş yerinin açılacağının da sinyalini verdi.

Avusturya’da mart ayı ortasından bu yana gıda ve temizlik malzemesi satanlar dışındaki hemen hemen tüm işletmeler ve restoranlar kapalı durumda. Marketlerde maske takma zorunluluğunun uygulamaya konulduğu ülkede ayrıca 16 Mart’tan beri sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanıyor. Ülkede toplamda 11 bin 850 kişiye virüs bulaştığı, 204 kişinin ise Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği biliniyor. (vm)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler