"acil uçuş"

Türkiye’deki Avusturya Vatandaşları İçin 8 Nisan’da Acil Uçuş Çağrısı

Avusturya Kovid-19’la mücadelede iptal edilen uçuşlar nedeniyle ülkeye dönemeyen Avusturyalılar için acil uçuşlar organize ediyor. Türkiye’den gerçekleşecek ilk acil uçuş 8 Nisan’da.

Kovid-19 nedeniyle Avusturya’ya dönemeyen Avusturyalılar için Avrupa ve Uluslararası İşler Federal Bakanlığı tarafından acil uçuşlar düzenleniyor. Bakanlığın düzenlediği uçuşlarla ülkeye geri dönebilmek için https://heimflug.austrian.com sayfasından kayıt olmak gerekiyor. Söz konusu acil uçuşlar yalnızca Avusturya vatandaşlığına sahip olanlar, Avusturya vatandaşlığına sahip birisiyle aynı evde yaşayan aile fertleri ya da Avusturya’da geçerli bir oturum iznine sahip olanlara yönelik. Söz konusu platformda şu anda Viyana’ya sadece Yeni Zelanda’nın Auckland ve Christchurch şehirlerinden, Moskova’dan ve İstanbul’dan uçuşlar mümkün. Uçuş giderleri yolcuların kendileri tarafından karşılanırken, ödeme doğrudan Avusturya devletine yapılıyor.

İstanbul’dan Uçuş 8 Nisan’da

Türkiye’de bulunup Avusturya’ya dönmek isteyen Avusturya vatandaşları ya da Avusturya’da oturum iznine sahip olanlar 8 Nisan’da İstanbul’dan VK4101 sefer sayılı acil uçuşla Viyana’ya gelebilecekler.

Havayoluyla Avusturya’ya giren Avusturya vatandaşları, evlerinde 14 gün süren bir karantinaya girmek ve bu durumu imzalarıyla teyit etmek zorundalar. Aynı durum Avusturya’da uzun süreli oturum iznine sahip olan (D tipi vize) ya da herhangi bir şekilde oturum müsaadesi olan yabancılar için de geçerli.

Ülkede Sokağa Çıkma Yasakları Kademeli Bir Şekilde Gevşetilecek

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un yaptığı açıklamaya göre 400 metrekareye kadar olan dükkanlarla inşaat ve yapımarketler yeniden açılabilecek. 1 Mayıs’tan itibaren de diğer alışveriş merkezleri ile kuaförlerin yeniden işleyebileceği ifade ediliyor. Konuyla ilgili nihai kararın nisan ayı sonunda verileceği belirtilirken, ülkede okullar mayıs ayı ortasına kadar kapalı kalacak. Halka açık programlar ise haziran sonuna kadar iptal edilmiş durumda. (ezk)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler