"Almanya"

Hannover’de Irkçı Mektuplar: “Sizi Yok Edeceğiz”

Almanya’nın Hannover şehrinde kimliği belirsiz kişiler posta kutularına ırkçı söylemler içeren tehdit mektupları bıraktı. İhbarlar sonucunda bir şüpheli tutuklandı.

Fotoğraf: @Shutterstock / Değişiklikler: Perspektif

Hannover’de 3 Mayıs pazar sabahı kimliği belirsiz kişiler posta kutularına ırkçı söylemler içeren mektuplar bıraktı. Polis pazartesi günü bu meseleyle alakalı dört ihbar aldıklarını ve bu sayının artabileceğini belirtti. Mektuplarda “Heil Hitler”, “Sizi yok edeceğiz/Bertaraf edeceğiz” gibi aşırı sağcı söylemler yer alıyor. Anayasayı Koruma Dairesi (Alm. “Verfassungsschutz”) olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Şüpheli Tutuklandı

Hannover Polis Müdürlüğü’nün Devlet Koruma Birimi soruşturmayı devraldı ve halkı kin ve düşmanlığa teşvik etme ve anayasaya aykırı organizasyonların tanıtım sembollerinin kullanılması suçları doğrultusunda olayı incelemeye aldı.

Polis olayın hemen ardından 19 yaşında bir şüphelinin tutuklandığını ve savcılığın talebi ve hâkimin sözlü onayı üzerine şüphelinin evinin arandığını bildirdi. Ev aramasında tespit edilen delillerin güvence altına alındığı ve olayın arka planı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği de açıklananlar arasında.

Hannover’de Irkçı Çıkartmalar

Kimliği belirsiz kişiler geçen sene nisan ayında Hannover’de Müslüman ailelerin yaşadığı bir apartman binasının kapısına İslam karşıtı bir çıkartma yapıştırmıştı. Etiketin üzerinde aşırı sağcı söylemler yer alıyordu: “İslamcılar burada istenilmiyor. Uzak durun yoksa sizi geri göndeririz.” (“Islamists not welcome. Stay back or we’ll kick you back.”)

Aşağı Saksonya Eyaleti Şura Başkanı Recep Bilgen bu tür eylemlerin toplumda huzursuzluk yaratmak ve toplumu parçalamak isteyenlere hizmet ettiğini ifade etti. Müslümanların bu tür kışkırtmalara karşı sakin kalmaları için çağrıda bulunan Bilgen, her türlü nefrete ve toplumu bölme eylemine karşı mücadele içinde olduklarını vurguladı.

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler