'Aşırı Sağ'

Almanya’da Aşırı Sağcılardan Ezan Protestosu

“3. Yol” isimli aşırı sağcı parti, Almanya’nın Haiger şehrinde ezan karşıtı gösteri düzenledi. Aşırı sağ karşıtı göstericiler de protesto alanındaydı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Geçtiğimiz cuma akşamı Almanya’nın Haiger şehrinde, aşırı sağcı küçük bir parti olarak bilinen 3. Yol Partisi’nin (Alm. “Der III. Weg”) 18 üyesi Haiger Meydanı’nda bir araya geldi. Mittelhessen gazetesinin haberine göre grup, Almanya’nın İslamlaştığına yönelik uyarılarda bulundu ve “Alman kanı”nın tehlike olduğunu söyledi. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, grubun protestosuna karşıt olan yaklaşık 150 kişiden oluşan aşırı sağ karşıtı eylemci yine aynı meydanda bir araya geldi. Protesto sırasında yaklaşık 50 polis, karşıt grupların kavga olmadan ayrılmaları için nöbet tuttu.

Haiger Aşırı Sağ’a Karşı

Aşırı sağcı grup şehir meydanına gelmeden önce protesto karşıtlarından yaklaşık 90 kişi, Karl-Löber-Meydanı’nda bir araya geldi. Karşıt göstericiler “Haiger Aşırı Sağ’a Karşı” (Alm. “Haiger gegen Rechts”) isimli derneğin çağrısıyla bir arada bulundu. Aşırı sağ karşıtı grup, Haigerli insanların çoğunluğunun aşırı sağ ile uzaktan yakından alâkasının olmadığını vurguladı. Aşırı sağ karşıtı grup daha önce de benzer eylemlerde bulunmuştu.

Haiger’de Ezana İzin Çıkmadı

Kovid-19 salgını dolayısıyla Müslümanlar camilerden bir süredir uzak kalmıştı. Bu nedenle, Almanya’nın birçok farklı şehrinde Müslüman toplumunu motive etmek amaçlı ezanlar okunmuştu. “Haiger Aşırı Sağa Karşı” Derneği Başkanı Bettina Klingspor-Engel, Haiger Belediyesi’nin, camilerin ezan okuma isteğini reddetmesi nedeniyle bu dönemde Müslümanlarla ezan yoluyla dayanışma gösterilemediğini ifade etti. Dernek Başkanı Klingspor-Engel, şehir meydanının aşırı sağcılara bırakılamayacağını söylerken, aşırı sağcı grubun gösterisini şiddetle kınadığını ifade etti. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler