'Ramazan 2020'

Almanya Cumhurbaşkanından Ramazan Bayramı Mesajı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Steinmeier ramazan bayramı mesajı yayınladı. Steinmeier “ırkçılık ve ayrımcılığa tahammülümüz yok” dedi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yayımladığı mesajında, bu yıl bayramın koronavirüs salgını gölgesinde kaldığını belirten Steinmeier, “Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun. Sizler ve hepimiz için gelecek seneye bayramı tekrar birlikte kutlayabilmeyi diliyorum. Bu sene bayramı alışık olduğumuz gibi birlikte kutlayamıyoruz. Ama içten bir huzurla ve teselli sunan ve güç veren bir inançla birbirimize bağlıyız.” ifadelerini kullandı. 

Alman Anayasası’nın din özgürlüğünü güvence altına aldığına dikkati çeken Steinmeier, “Ama yine de insan hayatını kurtarmak için insanların toplanarak buluşmalarına geçici olarak sınırlama getirmemiz gerekliydi. Bu sert kurallara uyan ve virüse karşı mücadelede ilk başarıları elde etmemize katkıda bulunan hepinize bugün şükranlarımı iletiyorum. Anlayışınız, sorumluluk bilinciniz ve sağduyulu davranışınız için teşekkürlerimi sunuyorum.” değerlendirmesinde bulundu. 

Hanau Gölgesinde Ramazan Bayramı

“Bu yıl Ramazan’a Hanau’daki terör saldırısı da gölge düşürdü. Irkçı kinle gözü dönmüş saldırganın kurbanlarının çoğu Müslümandı.” diyerek, saldırının kendisini derinden sarstığını ifade etti. Steinmeier mesajının devamında “Bizim barış içinde beraber yaşamamıza ve bu ülkede hepimizin paylaştığı insan onuruna saygı, hoşgörü ve çeşitlilik, inanç özgürlüğü değerlerine bir saldırıydı bu. Cumhurbaşkanı olarak ırkçı kışkırtmaların tümüne karşı duracağımıza söz veriyorum. Müslümanlara karşı kin ve dışlamalara, şiddet saldırılarına, camilere saldırılara tahammül göstermeyeceğiz ve izin vermeyeceğiz. Bu görev herkese düşüyor ve devletin görevi sizi korumak. Mübarek Ramazan Bayramı’nızı kutluyor, size ve hepimize gelecek yıl tekrar hep birlikte kutlamamızı diliyorum.” dedi.

“Bayram Çoktandır Almanya’da Birlikte Yaşamın Bir Parçası”

Cumhurbaşkanı Steinmeier bayram dileklerini iletirken, birlikte kutlanılan ramazan bayramının da Almanya´da birlikte yaşamın bir parçası olduğunu vurguladı. Bayramı “yaşanılan inancın ifadesi, barışçıl ve hoşgörülü bir toplumun bir sembolü” olarak tanımlayan Steinmeier mesajını “Bu yıl birlikte kutlayamıyoruz, ama yüreklerimiz beraber.” sözleriyle sonlandırdı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler