'Kuzey Ren-Vestfalya'

Almanya’daki Üç Camiye İslamofobik Tehdit Mektubu

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Münih ve Duisburg şehirlerindeki 3 camiye, üzerinde domuz fotoğrafı bulunan ve hakaret içerikli ifadelerin yer aldığı mektup gönderildi.

Fotoğraf: AA, Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Münih ve Duisburg şehirlerindeki 3 camiye, üzerinde domuz fotoğrafı bulunan ve hakaret içerikli ifadelerin yer aldığı mektup gönderildi. İslam dinine ve değerlerine yönelik ağır hakaretler içeren ifadelerin bulunduğu mektuplar, Ramazan Bayramı’nın birinci günü Münih DİTİB Merkez Camisine, ikinci günü Duisburg DİTİB Muradiye Camisine, üçüncü günü ise Duisburg DİTİB Merkez Camisine posta yoluyla  gönderildi.

İslam Dinine Yönelik Hakaretler Üzücü

Münih kentinden posta yoluyla gönderilen ve benzer içeriklere sahip mektupların, gönderici adreslerinin ise sahte olduğu tahmin ediliyor. Duisburg DİTİB Merkez Camisi Dernek Başkanı Yusuf Aydın ve Duisburg DİTİB Muradiye Camisi Dernek Başkanı Ramazan Ceylan, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, camilerine gönderilen mektupları yerel yetkililerle paylaştıklarını ve faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istediklerini aktardı.

Aydın ile Ceylan, yaşanan salgın sürecinde İslam dinine yönelik hakaretlerin bulunduğu mektuplardan duydukları üzüntüye işaret ederek, şehirdeki cami dernekleri olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadıkları yere her zaman yararlı katkılar sunduklarını ifade etti.

Camilere Sık Sık Saldırı Gerçekleşiyor

Camilere çeşitli yollarla sık sık yapılan saldırılar arasında caminin önüne domuz kafası konması, tehdit mektupları, taşlı saldırılar ve kundaklama dahi yer alıyor. Cami duvarlarına yapılan karalamalar, yazılan nefret mesajları, protesto eylemleri, cami girişi veya bahçesine atılan hayvan leşleri İslami kuruluşlara yapılan saldırı türlerinden sadece birkaç tanesi. Bir cami saldırısının mağduru veya şahiti olan herkes ülkenin her yerinden “#brandeilig – cami saldırıları karşıtı girişim”e ihbarda bulunabilecek. 1 Temmuz 2019’dan itibaren Köln’de göreve başlayan “#brandeilig”, tüm cami saldırılarını kayıt altına alıyor. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler