'Cami Saldırısı'

Bir Gecede İki Saldırı

Almanya'nın Köln kentinde DİTİB Köln Chorweiler Camisi ve Sosyal Dayanışma Merkezi, kimliği belirsiz kişilerin taşlı saldırısına hedef oldu.

Fotoğraf: AA

Almanya’nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Chorweiler Camisi, kimliği belirsiz kişilerin taşlı saldırısına hedef oldu. Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle toplu ibadete 8 hafta ara verilmesinin ardından yeniden ibadete açılacağı gün camları ve ana giriş kapısı kırılan camide maddi hasar oluştu.


Sabaha karşı 01.13’te gerçekleşen saldırı caminin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerden saldırganların iki kişi olduğundan hareket edildiği bildirildi.
DİTİB Chorweiler Camisi Dernek Başkanı İbrahim Altun, sabaha karşı camilerine yapılan saldırının polise intikal ettirildiğini ve olay hakkında polis tarafından inceleme başlatıldığını söyledi. Altun, saldırganların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini beklediklerini ifade etti.

Bir Gecede İki Saldırı: “Açıklama Bekliyoruz”

Yine aynı gece, kimliği belirlenemeyen kişiler DİTİB Sosyal Destek Merkezi’ne (ZSU) taş atarak pencerelerini kırdı. Merkezde maddi hasar meydana geldi. DİTİB genel sekreteri Abdurrahman Atasoy’a,  saldırı sırasında merkezde insanlar olduğunu belirtti. Atasoy, “Gerçekleşen saldırı, bugün başlayan camilerin kademeli olarak açılması durumunu gölgede bırakıyor.” ifadelerinde bulundu.

Gerçekleşen saldırının camilerin yeniden açılmasıyla ilgili bağlantısı dikkat çekiyor. Kovid-19 nedeniyle özel şartlar altında Ramazan ayını ifa etmeye çalışan Müslümanların ibadethanelerinin bu durumda bile İslam karşıtı eylemlere maruz kalması ise dikkat çeken bir başka husus.

Atasoy, “Yetkili makamlardan olayın aydınlatılmasını bekliyoruz.  Uzun süredir cemaatle namaz kılınmıyordu. İnsanlar camilerde yeniden yavaş yavaş toplanmaya başlıyor. Sözkonusu nefreti ve bu soruna olan vurdumduymazlığı göz önüne alarak  güven ve dayanma gücü diliyoruz.”

Chorweiler Camisi’ne Yapılan İlk Saldırı Değil

DİTİB Chorweiler Camisi daha önce de yine kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramıştı. Yapılan saldırıda hizmet binasına zarar verilmiş, yardım kutuları kırılmıştı. Güvenlik kamerasının kaydettiği saldırıda 3 kişinin camiye girerek yönetim odası ve hizmet binasına girdiği, yardım kutularını kırıp kaçtığı kaydedilmişti. Almanya’da camilere yönelik saldırıların dökümentasyonunu yapan #brandeilig’in verilerine göre 2019 yılında Almanya genelinde kaydedilen toplam cami saldırısı sayısı 184. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler