"Danimarka"

Danimarka’da Sığınmacılara Karşı Sprey Dağıtan Siyasetçilere “Irkçılık” Cezası

Danimarka'da sığınmacılara karşı kullanılmak üzere sprey dağıtan ırkçı siyasetçilere verilen cezalar Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı. 

Fotoğraf: Shutterstock.com

Danimarka’da sığınmacılara karşı kullanılmak üzere sprey dağıtan ırkçı siyasetçilere verilen cezalar Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı.

“Sığınmacı Spreyi: Yasal ve Etkin”

Batı Temyiz Mahkemesi, 2016 yılında Haderslev kasabasında “sığınmacısavar spreyi” dağıtarak propaganda yapan ırkçı Danimarkalılar Partisi Başkanı Danny Carlsen ve 2 partiliye Sönderborg Yerel Mahkemesi tarafından 2018 yılında verilen cezaları onadı. Böylece Carlsen ve arkadaşlarına “ırkçılık” suçlamasıyla verilen 7 bin 500’er kronluk para cezası kesinleşti.

150 adet saç spreyinin etiketini “Sığınmacı Spreyi: Yasal ve Etkin” olarak değiştiren ırkçı parti, ülkede yasak olan biber gazı yerine sığınmacılara karşı sprey kullanılabileceği yönünde propaganda yapmıştı.

Refah Ülkesi Danimarka’da “Mülteci Nefreti”

Sığınmacılara karşı bulunduğu tavırla sık sık gündeme gelen Danimarka, Avrupa’da en az sığınmacı kabul eden ülke. Eski başbakan Lars Lokke Rasmussen, geçen yıl yaptığı bir açıklamada Avrupa’da en az sığınmacı alan ülkelerden biri olmalarını, ”Sığınmacılar bize adapte olamadı. Değerlerimize alışmadı.” şeklinde değerlendirmişti.
Danimarka gibi ekonomik gelişmişliği kadar temel hak ve özgürlüklere verdiği değerle de tanınan Avrupa ülkelerinin mülteciler konusunda sınıfta kaldığı görülüyor. 2015 yılında 21 bin sığınma müracaatı alan Danimarka için bu beklenmedik bir sayıydı, fakat takip eden yıllarda göçmenlik başvuruları kademeli olarak düşmeye başladı. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler