'Kuzey Ren-Vestfalya'

İslam Din Derslerinde Öğrenci Sayısı Artıyor

Bu okul döneminde Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde 21.600 civarında öğrenci İslam din dersine katılıyor. İslam din dersine katılan öğrenci sayısında geçen seneye kıyasla bir artış var.

10 Haziran 2020 admin
@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Alman Haber Ajansı’nın (dpa) haberine göre bu okul döneminde Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 21.600 civarında öğrenci İslam din dersine katılıyor. Düsseldorf Okul Bakanlığından edinilen bilgiye göre, eyalette geçen yıla kıyasla İslam din dersine katılan öğrenci sayısında artış var. KRV eyaletinde 2012 yılında düzenli bir okul dersi olarak 260 okulda verilen inanca dayalı İslam din dersi, Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre olumlu karşılandı ve bu yüzden talep de arttı. Bir süredir İslam din dersini yeniden düzenleme çalışmalarının sürdüğü eyalette, dört İslami kuruluşun katılımıyla oluşturulan danışma kurulu modelinin 2019 yılında süresi dolmuştu. Şu anda eyalette İslam din dersleriyle ilgili olarak farklı bir model planlanıyor.

“Dersler Daha Kaliteli Hâl Almalı”

Kuzey Ren-Vestfalya’da İslam din derslerine katılımın artmasının sevindirici olduğunu söyleyen Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, öğrenci sayısındaki artışı önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Perspektif’e konuşan Kesici, “Derslerin ileriki yıllarda genişletilip daha kaliteli hâle getirilmesini amaçlıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Sadece KRV’de değil Almanya genelinde bu dönem yaklaşık 60.000 öğrenci İslam din dersine katılıyor. Berlin’deki Medya Entegrasyon Servisi’nin yayımladığı bilgiye göre mevcut durumda Almanya’da İslam din dersine katılan öğrenci sayısında artış var. 2015/2016 döneminde bu sayı 18.000 öğrenci daha azdı. Hâlihazırda dokuz eyalette, 917 okulda İslam din dersi verilirken, doğu Almanya eyaletlerinde bu tarz imkânlar mevcut değil. Hamburg ve Bremen’de ise her dinden öğrenciye yönelik bir din dersi sunuluyor. Medya Entegrasyon Servisi’nin dokuz eyaletten topladığı veriler, Kuzey Ren-Vestfalya ve Schleswig-Holstein için 2018/2019 dönemi için geçerli. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler