'İngiltere'

İngiltere’nin Reading Kentinde Bıçaklı Saldırı

İngiltere’nin Reading kentinde cumartesi akşamı bıçaklı saldırı gerçekleşti. Yaşanan saldırıda üç kişi hayatını kaybederken üç kişi ise ağır şekilde yaralandı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

İngiltere’nin Reading kentinde cumartesi akşamı 25 yaşında genç bir adam, bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı. Yapılan açıklamada yaralıların durumlarının ağır olduğu bildirildi. Polis, gerçekleştirilen saldırının bir terör saldırısı olarak incelendiğini belirtirken göz altına alınan şüphelinin Khairi Saadallah isimli 25 yaşında bir erkek olduğunu açıkladı.

Saldırgan, cumartesi akşamı yerel saatle 19 civarında Reading şehrinde bulunan Forbury Gardens Parkı’nda bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, olaydan hemen sonra yakalandı. Gerçekleşen saldırı sonrasında polis, akşam saatlerinde şehirdeki bazı evlere baskın düzenledi. Yapılan baskınlar sonucu şahsın saldırıyı bireysel olarak gerçekleştirdiğine karar verildi.

Saldırganı tanıyan kişiler tarafından, şahsın akıl ve ruh sağlığıyla ilgili problemleri olduğu ve Prospect Park Hastanesi’nde tedavi gördüğü belirtildi. Saldırganın ayrıca başka bir yaralama suçuyla ilgili daha önceden hapse girdiği bilgisi de paylaşıldı.

Gerçekleşen saldırı sırasında bir polis memurunun saldırganın üzerine atlayarak saldırının daha fazla büyümesini önlediği belirtildi. Güvenlik güçlerinin ve sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde daha fazla kaybın gerçekleşmesi önlendi. BBC’nin haberine göre güvenlik kaynakları, şüphelinin, 2019 yılında potansiyel olarak terörizm için yurt dışına seyahat etmek eğiliminde olduğu bilgisini aldıktan sonra şahsın güvenlik hizmetlerinin takibine girdiğini bildirdi.

“Birlik ve Beraberlik Göstermeliyiz”

Reading şehrinde yaşayan ayrıca Britanya Müslüman Konseyi (Muslim Council of Britain) üyesi olan Ufuk Seçgin, gerçekleşen saldırıyla ilgili derin üzüntü duyduğunu belirtti. Seçgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Gerçekleşen bu saldırı sonrasında Reading şehri sakinleri olarak birlik ve beraberlik göstermeliyiz. Güvenlik güçleri ve sağlık personelinin hızlı ve etkili şekilde çalışmasından dolayı müteşekkiriz. Onlar sayesinde daha fazla kayıp olmadan saldırının üstesinden gelindi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri için büyük sabır diliyorum. Yaralanan kişilerin de kısa zamanda iyileşmesini umuyorum.” ifadelerinde bulundu.

Saldırıya dair detayların önümüzdeki günlerde daha çok belirginleşeceğini not eden Seçgin, Reading şehrinde yaşayan biri olarak saldırganın ne tür bir motivasyonla böyle bir eylem gerçekleştirdiğini herkesin merak ettiğini belirtti. Ufuk Şeçgin, saldırganı tanıyan kişilerin şahsın akıl ve ruh sağlığı ile ilgili problemleri olduğunu ve daha önce başka bir bıçaklama vakasıyla ilgili olarak hapse girmiş olduğunu göz önünde bulundurmak gerektiğini belirtirken, saldırı Müslüman kökene sahip bir kişi tarafından yapılmasının bu detayların önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çekti. (yy)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler