'Almanya'

Stuttgart Polisinden Skandal Yöntem: Olaylara Karışanların Soyları Araştırılacak

Stuttgart'ta polis, haziran ayında yaşayan kargaşa ve yağmalama olaylarına karışan zanlıların soylarının araştırılacağını duyurdu. Yapılan açıklama, büyük tepki topladı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Stuttgart kentinde emniyet müdürlüğü geçtiğimiz günlerde tartışmalı bir araştırma yöntemi ile gündeme geldi. Emniyet müdürlüğü 21 Haziran gecesinde şehirde yaşanan kargaşa ve yağmalama olaylarına karışan zanlıların soylarının araştırılacağını duyurdu. Söz konusu karar, ülkede tepkilere yol açtı.

Stuttgarter Nachrichten gazetesinde yayımlanan habere göre Stuttgart Emniyet Müdürü Frank Lutz, olaya karışan sanıkların soylarının incelemeye tâbi tutulacağını belirtti. Lutz, bu durumun kamu yararına olduğunu iddia ederken konuyla ilgili gerekmesi durumunda kaymakamlıklarla da iletişime geçileceğini açıkladı.

“Bu Karar Göçmen Kökenlilere Yönelik Bir Saldırı Niteliğinde”

Emniyet Müdürü Frank Lutz, söz konusu araştırmanın Alman pasaportu taşıyan göçmenleri de kapsadığını belirtirken, yapılan açıklama ülkede tepki topladı. Geçtiğimiz hafta emniyet teşkilatı içindeki ırkçı fişlemeye dair araştırma yapılması gündeme geldikten sonra emniyet müdürlüğünden gelen bu açıklama, konuyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Belediye Meclisi ve Bilgi Koruma Dairesi, emniyet müdürlüğünün bu girişimine büyük tepki gösterdi. Yeşiller Partisi mensubu ve Belediye Meclis üyesi olan Marcel Roth, emniyet teşkilatının bu kararını göçmen kökenlilere yönelik bir saldırı olarak nitelendirdi. Roth, konuyla ilgili eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi: “Bu şehrin vatandaşı olarak tanınmak için kaç kuşak Stuttgart’ta yaşamanız gerekiyor? … Nereden gelirse gelsin herkes yasalar önünde eşit olmalı.”

Stuttgart’ta Ne Olmuştu?

Almanya’nın Stuttgart şehrinde haziran ayında kitlesel bir kargaşa ve yağmalama yaşanmıştı. Stuttgart polisinden yapılan açıklamaya göre kent merkezinde polisin uyuşturucu kontrolü yapmasının ardından çok sayıda kişinin gece yarısı toplanarak Schloss Meydanı’na doğru yürümüştü. Gruplar, polis memurlarına ve polis araçlarına taş ve sopalarla saldırırken olaylar sırasında kaldırım taşlarının sökülerek polislere atıldığı aktarılmıştı. Şehirdeki çok sayıda mağazanın camları kırılmış, yağmalamalar yaşanmıştı. Olaylarda en az 19 polis yaralanırken, 24 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştı. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler