'islamofobi'

Kempten’de Başörtülü Kadına Saldırı: “Burası Hristiyan Dünyası”

Almanya’nın Schwaben bölgesinde bulunan Kempten şehrinde bir saldırgan başörtülü iki kadına önce sözlü sonra fiziksel saldırıda bulundu. Görgü tanıklarının şahitliği ile olay polise intikal ederken, saldırıgan ise henüz yakalanmadı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’da başörtülü kadınlara yönelik saldırılar artık daha görünür yerlerde cereyan ediyor. Dün akşam saat 16 sularında Kempten’de ALDI isimli marketin otoparkında gerçekleşen olayda iki kadın saldırıya uğradı. M.A. (23), B.Ç. (26) ve 2 buçuk yaşındaki oğlu alışveriş çantalarını arabanın bagajına yerleştirdikleri sırada yanlarına yaklaşan bir adamın önce sözlü, sonra fiziksel saldırısına maruz kaldı. Mağdurlardan B.Ç, oğlunu arabaya yerleştirdikten sonra, iki araba öteye park eden bir adamın kendilerine gelerek hiçbir şey söylemeden önce hakaret ettiğini söyledi. Saldırgan Hz. Muhammed’e hakaret ettikten sonra M.A’ya saldırıp başörtüsünü çekti.

Başörtülü Kadına Saldırı: “Burası Hristiyan Dünyası”

Genç kadınlar saldırının şokunu yaşarken saldırgan arkasını dönüp uzaklaşmaya başladı. B.Ç.’nin “Ne yapıyorsun sen?” diye bağırması üzerine tekrar geri dönerek hakaretlerine devam eden saldırgan, “Ben Katoliğim ve burası Hristiyan dünyası” dedi. Saldırganın bu sırada kendisine de yaklaşmaya çalıştığını söyleyen B.Ç., saldırı sırasında yanlarında bulunan oğlu için de endişe duyduğunu belirtti. Ardından B.Ç. bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Bunun üzerine hiçbir şey olmamış gibi alışveriş arabalarına yürüyen saldırgan birkaç dakika sonra insanların genç kadınların etrafında toplandığını görünce arabasına binerek olay yerinden uzaklaştı.

Yardım çağrısı sonrası çevreden birkaç kişinin hemen yanlarına gelerek destek olduğunu ifade eden B.Ç, saldırgan uzaklaşmadan arabasının fotoğrafını çekmeyi başardığını aktardı. Saldırı, görgü tanıklarının da şahitliği ile olay yerine gelen polise bildirilerek tutanak tutturuldu. Fiziksel saldırıya uğrayan başörtülü M.A.’ya olayın ardından kaldırıldığı hastanede boyun travması teşhisi konularak rapor verildi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#2

*Tüm alanları doldurunuz

  • Döndü Demirhan
    2020-07-17 00:12:39

    Zaman birlik beraberlik zamani,sesimizi yükseltelim Yoksa bu irkcilar dahada ileri gidecekler ALLAHIM korusun

  • Döndü Demirhan
    2020-07-17 00:09:04

    Türkiyedeki hirisdiyanlarada bizmi hakaret ve fiziksel iskence yapalim ve burasi müslüman ülke diyelim,nerde kaldi insanlik,saygi ,anlayis nerde kaldi,biz sesimizi cikartmassak ,daha ileri gidecekler bu irkcilar,birlik beraberlik olup sesimizi yükseltelim

Son Yüklenenler