'Avusturya'

Avusturyalı Bakan: “Camiye Giderek Entegrasyon Olmaz”

Entegrasyon raporunu basına sunan Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, İslami anaokuluna veya hafta sonu camiye gitmenin entegrasyonu sağlamayacağı açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: @Shutterstock

Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, geçtiğimiz salı günü entegrasyon raporunu basına sundu. Raab, vatandaşların etnik gruplara ayrılıp, kendi süpermarket, okul ve derneklerinin olmasını istemediğini belirtirken, “Bu insanların çoğunluk toplumu ile ilişkisiz olmalarını istemiyoruz. Biz bir bütün olarak toplumsal entegrasyon istiyoruz.” açıklamasında bulundu. Paralel toplumların ülke için büyük endişeye neden olduğunu söyledi.

Entegrasyon Camiye Giderek Olmaz

Entegrasyon ile ilgili konuşmasının devamında ise “Türk süpermarketine, İslami anaokuluna gitmek, bir Türk futbol kulübünde oynamak ve hafta sonları camiye gitmek entegrasyon değil.” ifadelerini kullanan Raab, entegrasyonun kültürel çeşitlilik olduğunu ifade etti ve “Bunun için bu insanların yabancı kökenli olmayanlarla beraber yaşaması gerek.” diye konuştu. Ayrıca entegrasyonun ortak bir payda olarak Alman diliyle, birlikte yaşamak olduğunu dile getirdi.

“Avusturya Son On Yılda Entegrasyonda Çok Şey Başardı”

Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim durumuyla alakalı da konuşan Bakan Raab, “Bizim için önemli olan velilerin okulla ortak çalışmaları, veli toplantılarına katılmaları, öğretmenlerle iletişim hâlinde olmaları ve çocuklarına eğitim yolunda destek olmaya çalışmaları.” diye konuştu. Velilere yönelik kurslara başladıklarını da belirten Raab, “Veliler kursu, Almancayı iyi konuşamayan tüm velilere yönelik. Bu şekilde kendilerini entegrasyon sürecine kazandırmaya çalışıyoruz.” dedi. Raab, Avusturya’nın son on yılda entegrasyonda çok şey başardığını da dile getirirken, “Ancak hâlâ yapılacak çok şey var.” diye konuştu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler