'İslam Düşmanlığı'

Fransa’da Başörtülü İki Kadına Bıçaklı Saldırı

18 Ekim akşamı Paris’te bıçaklı saldırıya uğrayan başörtülü iki kadından biri iki aylık iş göremez raporu aldı, diğerinin ise altı bıçak darbesiyle akciğeri delindi. Saldırı esnasında ırkçı hakaretler edilse de soruşturmada ırkçılık motifi göz ardı ediliyor.

21 Ekim 2020 admin

Geçtiğimiz pazar akşamı Paris’te Eyfel Kulesi’nin eteğinde Cezayir asıllı iki genç kadına yönelik saldırı gerçekleşti. Bir polis raporuna göre iki mağdur kadın, Champs de Mars’ta serbestçe dolaşan iki köpek tarafından rahatsız edildi. Daha sonra başörtülü kadınlar ile hayvanların sahipleri arasında tartışma çıktı.

Saldırganlar Irkçı Hakaret Ettiler

Kavga sırasında çeşitli hakarete maruz kalan Cezayir kökenli başörtülü kadınlara yönelik “pis Arap”, “biz burada kendi yurdumuzdayız, siz kendi ülkenize dönün” ifadelerinin kullanıldığı aktarıldı. Köpek sahibi iki kadından biri başörtülü kadınlara bıçakla saldırdı. Ciddi şekilde yaralanan mağdurlar hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonucu kadınlardan biri elinden ameliyat olup iki aylık iş göremez raporu aldı. Diğerinin ise altı bıçak darbesiyle birlikte akciğerinin delindiği belirtildi. Olay sırasında kadınların yanında çocukları da bulunuyordu.

Kadınları yaralayan suçlular Paris’in 7. Bölgesi karakolunda gözaltına alındı. Irkçı ifadelere rağmen soruşturma kapsamında saldırı ile ırkçı motivasyon veya kurbanların başörtülü oluşu ilişkilendirilmedi.

Olay sosyal medyada yankı buldu. Mağdurların yakınlarından birinin yayınladığı videoda polisi çağıran ve köpeğin saldırmasıyla çığlık atan bir kadın duyuluyor:

Başörtülü Kadınlara Saldırılar

Fransa’da 2019 yılının eylül ayında genç bir başörtülü kadın, eşi ve çocukları önünde boyun ve sırt kısmından yaralanmıştı. Soru sormak için kadına yaklaşan adam, kadını ağır şekilde bıçaklamıştı. 2015 yılında ise Toulouse şehrinde başörtülü bir kadın daha başörtüsü çekilerek defalarca tekmelenmişti. Hamile olan kadın hastaneye kaldırılmıştı. 2013 yılında saldırıya uğrayan bir başka başörtülü kadın ise saldırı neticesinde çocuğunu düşürmüştü. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler