'Fransa'da Dinî Özgürlük'

“Hükûmetin Görevi Dinî Özgürlükleri Korumaktır”

ABD'nin Dinî Özgürlükler Özel Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Müslümanlara karşı tavrına işaret ederek, bu ülkedeki dinî özgürlükler hakkında endişeli olduklarını belirtti. 

© tkarpati @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

ABD’nin Dini Özgürlükler Özel Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback, yaptığı telekonferans üzerinden çeşitli ülkelerin dinî özgürlükler hakkındaki tutumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fransa‘da Cumhurbaşkanı Macron ve hükûmetin Müslümanlara yönelik tutumunun sorulması üzerine Brownback, “Fransa‘da yaşananlardan gerçekten endişeliyiz. Bir hükûmetin görevi dinî özgürlükleri korumaktır.” ifadesini kullandı. Brownback kimsenin dinini “şiddet göstererek” yaşayamayacağının altını çizerek, “Ancak dininizi barışçıl bir şekilde yaşıyorsanız, istediğiniz şekilde ibadet etme hakkınız vardır.” dedi.

Devletlerin, dinî liderler ile çalışarak, endişeleri, problem alanlarını saptayarak ve dinî gruplarla tartışmayarak en iyisini yapacaklarını belirten Brownback, “Yapıcı tartışmaların yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Siz sertleştirirseniz, o durum daha kötü bir hal alabilir.” görüşünü paylaştı.  (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler