'İslamofobi'

Müslüman ve Yahudi Cemaat İmama Yönelik Tehdit Mektubunun Açıklığa Kavuşturulmasını Talep Ediyor

Almanya’nın Wolfsburg şehrinde imamlık yapan Aissa Hajlaoui noel tatilinden kısa bir önce tehdit mektubu almıştı. Eyaletteki Müslüman ve Yahudi cemaatler imama yönelik tehdit mektubunun ivedilikle açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Almanya’nın Niedersachsen eyaletinde Müslüman ve Yahudi cemaatleri Schura Niedersachsen üyesi bir cemiyetin imamı Aissa Hajlaoui’ye yönelik tehdit mektubuna ivedilikle tepki verilmesi çağrısında bulundu. Schura Niedersachsen Başkanı Recep Bilgen ve Niedersachsen Yahudi Cemiyetleri Başkanı Michael Fürst salı günü yaptıkları ortak açıklamada, polisin ve Anayasayı Koruma Dairesi’nin imam Aissa Hajlaoui’ye ulaşan ölüm tehdidini olabildiğince çabuk bir biçimde açıklığa kavuşturmasını sağlamalarını istedi.

Recep Bilgen ve Michael Fürst, Müslümanların ve Yahudilerin ilgili temsilcileri olarak, ülkedeki tüm demokratik kurumlardan tepki talep etti. Açıklamada, ölüm tehditleri karşısında oturup her şeyin kendi kendine hallolacağının düşünülemeyeceği belirtildi. Bilgen ve Fürst, “Ölüm tehditleri cinayete dönüşmeden önce bu tür tehditlerle yüzleşmek zorundayız.” açıklamasında bulundu.

“Pandemi Yabancı Düşmanlığını Artırdı”

Açıklamada ayrıca korona salgınının, terörizm, antisemitizm, İslamofobi ve yabancı düşmanlığını artırdığına da değinildi.

Wolfsburg polisi, imama gelen tehdit mektubunu ve Wolfsburg İslam Kültür Merkezi’nin tehdit mektubuna yönelik şikayetini doğruladı. Polis sözcüsü, polis memurlarının tehdit mektubunu çok ciddiye aldığını ve her yönden soruşturma yapıldığını aktardı. Polis, mektubun tam içeriği hakkında bilgilendirmede bulunmadı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler