'Avusturya'

IGGÖ: “Kanun Koyucuları Yasa Tasarısındaki Değişiklikleri Reddetmeye Davet Ediyoruz”

Avusturya Parlamentosu’na 2015 yılında Müslümanların çeşitli hakları kısıtlanarak değiştirilen “İslam Yasası” ile alakalı görüşünü ileten Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ), kanun koyucuları mevcut yasa tasarısındaki değişikliklerin tümünü reddetmeye davet etti.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı (AİC) Ümit Vura@AA değişiklikler: Perspektif

Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ), Avusturya Parlamentosu’na 2015 yılında Müslümanların çeşitli hakları kısıtlanarak değiştirilen “İslam Yasası” ile alakalı görüşünü iletti. IGGÖ Başkanı Ümit Vural konuya ilişkin yaptığı açıklamada Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4 kişinin öldüğü terör saldırısının ardından halkın, kiliselerin ve dinî cemaatlerin dayanışma içinde hareket ettiğini belirtti.

Vural yaşanan gelişmelere rağmen federal hükûmetin olayları kapsamlı bir şekilde ele almak ve özellikle eğitim politikası, aşırılık ve radikalleşmenin önlenmesi alanlarında uzun süredir gerekli olan stratejileri formüle etmek için yeterli zaman ayırmak yerine, 16 Aralık 2020’de bir terörle mücadele paketi sunduğunu belirtti. 1912 yılından beri geçerli olan İslam Yasası’nın terörle mücadele paketi kapsamında değiştirilmek istenmesini kabul etmeyen IGGÖ, Avusturya Parlamentosu’na yazılı olarak görüşünü bildirdi.

IGGÖ sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, yasa taslağının İslamî cemaatlerin özerklik haklarına devlet tarafından aşırı bir müdahale söz konusu olduğu, mevcut hukuk ilkeleriyle geniş ölçüde çeliştiği ve insan hakları ile ilgili büyük sorunlar ortaya koyduğu kaydedildi. Avusturya İslam Cemaati Başkanı Ümit Vural yeni tasarının ek kısıtlayıcı ve Müslümanların haklarını engelleyici hükümler öngördüğünü savundu.

“Kanun Koyucuları Yasa Tasarısındaki Değişiklikleri Reddetmeye Davet Ediyoruz”

Avusturya İslam Cemaati, İslam Yasası’nda yapılmak istenen güncel değişikliğin tek taraflı olduğunu ve kendilerine içerikle ilgili ortaklaşa bir çözüm arayışı imkânı sunulmadığını belirterek, bu değişikliğin IGGÖ’nün iradesine karşı gerçekleştiğine vurgu yaptı.

Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) Başkanı Ümit Vural da kamuoyuna yaptığı açıklamada “Öncelikle belirtmeliyim ki, bu şekilde yapılan bir yasa değişikliği kesinlikle bizim irademize karşı yapılan bir değişikliktir. Değiştirilmek istenen İslam Yasası bir dinî cemaat yasasına değil, aksine bir güvenlik yasasına dönüştürülmektedir. Avusturya hükûmetinin terörle ve aşırılıkla mücadelede ihmalkârlığı ve bundan ötürü oluşan siyasi baskı tüm bir dinî cemaatin sıkı denetlenmesine sebep olmamalı. Bu durum tüm cemaat mensuplarının haklarını engelleyen yasa değişiklikleriyle ortadan kaldırılamaz.” dedi. Vural, kanun koyucuları mevcut yasa tasarısındaki değişikliklerin tümünü reddetmeye davet etti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler