'Almanya'

Almanya Polis Teşkilatında Göç Kökenlilerin Sayısı Artıyor

Almanya’da polis teşkilatında çalışan göç kökenlilerin sayısının iş alımı kampanyaları sayesinde arttığı bildirildi. Özellikle Berlin ve Saksonya-Anhalt eyaletleri temsil konusunda öne çıkıyor.

Fotoğraf: Pradeep Thomas Thundiyil / Shutterstock.com, Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da entegrasyon ve göç konularında medya sektörüne bilgi sunmayı hedefleyen Medya Entegrasyon Hizmeti Platformu (Mediendienst Integration), geçtiğimiz günlerde Almanya’da polis memurları arasında göç kökenliler raporunu kamuoyuna sundu. Federal polis verilerini de içeren rapora göre birçok eyalette, göçmen kökenli (Alm. “Migrationshintergrund”) polis memurlarının sayısında artış görülüyor.

Polis teşkilatındaki göç kökenliler ile ilgili dördüncü kez rapor hazırlayan platform, bu seneki raporuna federal polisin verilerini de ekledi. Raporda, Almanya’daki polis teşkilatı ile ilgili 16 eyaletten 9’u hakkında veriler paylaşıldı. Buna göre Almanya’da göç kökenine sahip polis memurlarının sayısı, 2009’dan bu yana üç kat arttı. Söz konusu memurların toplam çalışanlar arasında ise payları yaklaşık yüzde 3,4 olarak belirtildi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) 2019 verilerine göre Almanya’da nüfusun yaklaşık yüzde 26’sı göç kökenlilerden oluşuyor. Bu verilere dayanarak göç kökenlilerin polis teşkilatı içerisinde henüz tam anlamıyla temsil edilmedikleri ortaya çıkıyor.

Berlin ve Saksonya-Anhalt Eyaletleri En Önde

Berlin ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde, göç kökenli polislerin bu bölgelerde yaşayan göç kökenli nüfusa kıyasla aynı orada veya bu orandan daha sayıda fazla olduğu aktarıldı. Raporda, Berlin’deki polislerin yüzde 33,1’i göç kökenine sahipken Saksonya-Anhalt eyaletinde bu oranın yüzde 7 olduğu belirtiliyor.

İki eyalette de göç kökenli polisler, genel göç kökenli nüfusu temsil ediyor. Saksonya-Anhalt eyaletindeki göç kökenli polis memurlarının sayısı az olmasına rağmen bölgede yaşayan Müslüman nüfusla kıyaslandığında polislerin göç kökenli nüfusu temsil ettiği görülüyor.

Raporda, göç kökenli polis memurların çoğunluğunu işe yeni alınan kişilerden oluştuğu belirtiliyor. Bu durumu etkileyen en önemli hususun, birçok polis teşkilatının eleman alımı reklamlarında göç kökenlilerin de başvurmasını teşvik etmeleri olarak görülüyor.

Rapora göre Saksonya ve Thüringen haricindeki tüm eyaletlerde, teşkilatlar, okullarda ve bilgilendirme etkinliklerinde göç kökenli adaylara yoğunlaştı. Bu etkinliklere özel çok dilli broşürlerin dağıtıldığı aktarıldı.

İçişleri Bakanlığına Göre Rakamlar Daha Yüksek

Alman Federal Polisi, 2009 yılından beri gönüllülük esasına bağlı olarak çalışanlarının göç kökenleri hakkında veri topluyor. Güncel verilere göre, polis teşkilatında çalışan 46 bin 500 kişinin bin 600’den fazlasının göç geçmişi bulunuyor. Bu verilerin resmi olmaması sebebiyle, Alman İçişleri Bakanlığı, göç kökenli polis memurlarının sayısının daha yüksek olduğunu varsaydığı belirtiyor. (eh)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler