'Aşırı Sağ'

Aşırı Sağcı Terör Örgütü Camilere Eş Zamanlı Saldırılar Planlıyordu

Aşırı sağcı "Gruppe S." adlı bir terör oluşumunun yapmayı planladığı saldırılar için savaş silahları temin etmek istediği ortaya çıktı. Saldırı planlarının hedefinde ise özellikle camiler ve mülteciler bulunuyordu.

Fotoğraf: Shutterstock | Değişiklikler: Perspektif

Baden-Württemberg Eyalet Kriminal Polis Dairesi (LKA BW) Başkanı Ralf Michelfelder, aşırı sağcı terör örgütü “Gruppe S.”in saldırılar için savaş silahları almak istediğini aktardı. ZDF dergisi “Frontal 21” ve “Stuttgarter Nachrichten” gazetesinin soruşturma dosyalarına dayandırarak yaptıkları habere göre grubun elebaşı olarak suçlanan sanık Werner S., Şubat 2020’de tutuklanmasından kısa bir süre önce silah temin etmeye çalışıyordu. LKA BW Başkanı Michelfelder, “Gerçekten de, zanlılar bu terörist saldırıya hazırlıklı olmak için silah temin etmek istiyordu veya hâlihazırda temin etmişlerdi.” şeklinde konuştu.

Buna göre sanık S., 2000 mermili bir Kalaşnikof saldırı tüfeği, İsrail yapımı Uzi marka bir hafif makineli tüfek ve el bombaları satın almak istedi. Rapora göre, sağcı teröristlerin hâlihazırda ruhsat gerektiren 27 adet çoğunlukla Rus üretimi Makarow ve Tokarew tabancaları bulunuyordu.

Camilere Eş Zamanlı Saldırı Hazırlığı

Savcılık aşırı sağcı terör grubunun siyasi karışıklık çıkarmak için camilere ve mültecilere yönelik saldırı hazırlıkları yaptığını aktardı. Grubun elebaşı olarak bilinen Werner S.’nin birçok camiye eş zamanlı saldırı planı yaptığı ve Müslüman vatandaşları cuma namazı esnasında öldürmeyi planladığı belirtildi.

Terör grubunun özellikle Müslümanlara ve mültecilere yönelik şiddet eylemleri gerçekleştirmeyi düşündükleri, ama aynı zamanda farklı düşüncedeki siyasilere yönelik de saldırı planları yaptıkları belirtildi.

Federal Meclis Binasına Saldırı Planı

Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir, “Frontal 21” ile yaptığı röportajda “Gruppe S.” adlı terör grubunun Alman Federal Meclis üyelerini tasfiye etmek ve tanınmış siyasetçileri öldürmek suretiyle ülkede bir tür kaos ortamı oluşturarak korku ve dehşet yaratmak istediğini belirtti.

Basında yer alan haberlere göre aşırı sağcı grubun hedefindeki siyasiler arasında Yeşiller Partisi milletvekilleri Anton Hofreiter ve Robert Habeck de bulunuyordu.

Terör grubu hakkında hazırlanan iddianamede kurucu üyelerin amacının, “Federal Almanya Cumhuriyeti’nin devlet ve sosyal düzenini sarsmak ve nihayetinde ele geçirmek” olduğu belirtildi. Teröristlerin bu amaçla grup içi yazışmalarda Alman Federal Meclis binasına yapılacak bir saldırıdan da bahsettikleri kaydedildi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler