'AB Seyahat'

Yunanistan, 17 Ay Sonra Sınırlarını Türk Vatandaşlarına Açıyor

Yunanistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaklaşık 17 aydır kapalı tuttuğu Türkiye ile olan sınır kapılarını açma kararı aldı.

Fotoğraf: Shutterstock.

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Kurumunca (YPA) yayımlanan 5 Ağustos tarihli seyahat direktifinde, aşı sertifikası olan ya da “Covid-19 PCR/RAPID” negatif test sonucu beyan eden Türk vatandaşlarının, bugünden itibaren Yunanistan‘a giriş yapabilecekleri belirtildi.

Yunanistan‘a girişte tüm ülkelerin vatandaşları için kişisel bilgiler içeren “seyahat formunu” doldurma uygulamasının devam ettiği vurgulanan direktifte, Türkiye’nin yanı sıra 35 ülke için aranan şartların 12 yaşından büyük çocuklar için de geçerli olduğu kaydedildi.

Pazarkule ve İpsala Sınır Kapılarından Geçişler

Pazarkule ve İpsala sınır kapılarından Yunanistan‘a tır şoförleri hariç haftada 1500 kişinin geçebileceği bildirildi. Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan‘a hava yoluyla seyahatlerde herhangi bir kısıtlama uygulanmadığı ifade edildi.

Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında İpsala-Kipi ve Pazarkule-Kastanies hudut kapılarındanYunanistan‘a giriş yapabilecek kişi sayısının tır şoförleri haricinde her bir kapı için haftada azami 1500 olarak sınırlandırıldığı kaydedilen açıklamada, detaylı bilgiye Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliğinin internet sayfasından ulaşılabileceği belirtildi. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler