'Düzensiz Göçmenler'

2021’de Binlerce Göçmen Kanarya Adaları’na Ulaştı

İspanya'nın Kanarya Adaları kıyılarına bir gün içinde Kuzey Afrika'dan gelen yüzlerce düzensiz göçmenin ulaştığı bildirildi.

Görsel: Shutterstock.

İspanya’nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubuna 24 saat içinde 10 tekneyle toplam 392 düzensiz göçmen ulaştı. Kanarya Adaları özerk yönetimi kaynaklarından basına yapılan açıklamalarda, 13 Ekim Çarşamba akşamından bu yana Lanzarote Adası’na 210, Büyük Kanarya Adası’na da 182 düzensiz göçmenin geldiği kaydedildi.

Kuzey Afrika kıyılarından çıktıkları tespit edilen düzensiz göçmenleri taşıyan teknelerinin en kalabalık olanında 68, en azında da 26 kişi olduğu belirtildi. Ayrıca bir erkek düzensiz göçmenin yolculuk esnasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Düzensiz göçmenlerin bazılarının bot veya teknelerle hiçbir yardım olmadan kıyıya ulaşabildiği, bazılarının ise Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle denizden kurtarılıp karaya getirildikleri ifade edildi. Afrikalı düzensiz göçmenler arasındaki 20 kadar kadın ve çocuğun mevcut protokol gereği kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü bilgisi paylaşılırken, hamile bir kadının durumunun iyi olduğu belirtildi.

Afrika’dan Avrupa’ya Göç Rotası

Kuzey Afrika’dan Kanarya Adaları‘na doğru göç son iki yıldır ciddi oranda artış gösteriyor. Ayrıca olumlu hava şartlarının da etkisiyle Eylül ayından itibaren Kuzey Afrika kıyılarından yola çıkarak Kanarya Adaları’na gelen düzensiz göçmenlerin sayısının 2000’e ulaştığı ifade ediliyor.

Son dönemlerde Kuzey Afrika kıyılarından Kanarya Adaları’na doğru düzensiz göçte ciddi artış görülüyor. Ağustos ayında basına yansıyan verilere göre, geçen yıla oranla yüzde 150’ye varan artışla bu yıl içinde 230 kadar tekne veya botta 8 bin 300’ün üzerinde düzensiz göçmen İspanya toprağı olan Kanarya Adaları’na gelmişti. Bu artışın devam ettiği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin paylaştığı güncel verilere göre 2021 yılında şu ana kadar 13 bin 775 göçmen Kanarya Adaları’na ulaştı. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler