'Kovid-19 Önlemleri'

ABD, Kovid-19 Nedeniyle Uygulanan Seyahat Yasağını Kaldırdı

ABD'nin, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 20 aydır uyguladığı seyahat yasağını aşı yaptırmış olanlar için kaldırdığı bildirildi.

Fotoğraf: Tayfun Coşkun - Anadolu Ajansı

ABD, bugünden itibaren havalimanları ve kara yolu sınırlarında aşılarını tamamlamış yolcuları kabul etmeye başlayarak eski Başkan Donald Trump yönetimine kadar uzanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) seyahat kısıtlamalarına son verdi. Yeni uygulamaya göre, ABD’ye girmek isteyen yolcuların aşı olduklarını kanıtlamaları ve negatif test sonucu almaları gerekiyor.

Beyaz Saray’ın duyurduğu yeni sınır politikası kapsamında, 19 aydır sadece zaruri geçişlere açık olan Kanada ve Meksika sınırları da yolcu geçişine açıldı. Yeni düzenlemenin salgından önce kara yoluyla giriş çıkışların yoğun olduğu Kanada ve Meksika sınırlarında büyük hareketliliğe neden olacağı ifade edildi. Kanada ile sınırların açılmasıyla beraber Vancouver şehrindeki Peace Arch sınır kapısında geçişler başladı.

Meksika ve Kanada’dan kara yoluyla gelen ziyaretçilerden Kovid-19 testi istenmiyor.

Aşılandığını İspat Edemeyen Yolculara Para Cezası

Yasağın kalkmasıyla Avrupa ve diğer bölgelerden de uçuşların artması bekleniyor. Seyahat verileri ve analiz şirketi Cirium’a göre, ABD ve İngiltere arasındaki uçuşlar geçen aya göre yüzde 21 arttı.

Hava yolu taşımacılığıyla ABD’ye girmek isteyen yolcuların kimlik bilgilerini aşı kartlarıyla eşleştirmeleri istenecek, tamamen aşılandığını ispat edemeyen yolcular ihlal başına 35 bin dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Öte yandan aşılarını tamamlamış yolcular, yasağın kalkmasıyla birlikte New Jersey’deki Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’nda yakınlarıyla bir araya geldi.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler