'FRANSA'

Fransa’da Temmuzdan Bu Yana 899 Yabancı Sınır Dışı Edildi

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, suça karıştığı belirtilen 1100 yabancıdan 899'unun sınır dışı edildiğini bildirdi.

11 Kasım 2021 ehisim
Fotoğraf: Frederic Legrand - COMEO / @Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Darmanin, Europe 1 radyosunda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talebiyle ülkede “suça karışmış, cezaevinden çıkan ve en tehlikeli” 1100 yabancının listesini oluşturduğunu belirtti. Bunlardan 899’unun temmuzdan bu yana sınır dışı edildiğini aktaran Darmanin, bu kişilerin kamu düzenini de tehlikeye attığını ifade etti.

Kalan Yabancılar Yıl Sonuna Kadar Sınır Dışı Edilecek

Darmanin, kalan yabancıları yıl sonuna kadar sınır dışı etmeyi amaçladıklarını ancak hapis cezalarının sona ermesi gerektiğini kaydetti. Yıl başından bu yana 23 bin 341 Cezayir vatandaşının vize başvurusunun kabul edildiğini ve 10 bin 828’inin reddedildiğini belirten Darmanin, bu sayıların Fas vatandaşları için benzer ancak Tunus vatandaşları için biraz daha düşük olduğunu dile getirdi. Darmanin, vize başvuruları kabul edilen kişilerin Fransa ile ticari ilişkileri ve iş insanı olduğunu kaydetti.

Göçmen Bir Çocuk Yasa Dışı Şekilde Ülkeden Atılmıştı

Daha önce Fransız gazetesi l’Humanite’nin haberine göre, sosyal yardım programına dahil edilen refakatçisiz çocuk göçmen Ousmane, 7 Ağustos’ta Sınır Tanımayan Eğitim Ağının (RESF) toplantısına katıldıktan sonra bindiği metroda polis tarafından götürülmüştü. Paris Polis Müdürlüğü birkaç saat içinde Ousmane’nin Fransa‘dan sınır dışı edilmesi için yazı çıkarmıştı. RESF gönüllüleri, aynı gün akşam Paris’te idari gözetim merkezine alınan Ousmane’nin ertesi sabah uçağa bindirilerek Senegal’e gönderildiğini öğrenmişti. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler