'Fransa'

Mulhouse’ta Müslüman Mezarlığında Vandalizm

Fransa’nın Mulhouse şehrindeki Müslüman mezarlığı, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın doğusunda yer alan Mulhouse şehrindeki Müslüman mezarlığı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Saldırı, ilk olarak 11 Aralık Cumartesi günü mezarlığa gelen bir ziyaretçi tarafından fark edildi. Onlarca mezar bozuldu, saklılar devrildi, bitkiler koparıldı ve süs eşyaları ortalığa dağıtıldı.

Onlarca Mezar Tahrip Edildi

Hasarı ilk gören Muhammed Korichi oldu. Korichi, cumartesi sabahı birkaç akrabasının gömülü olduğu mezarlığa gittiğinde mezarlıkta büyük oranda hasar olduğunu gördü. Konuyla alakalı bir Fransız medya organına konuşan Korichi, “Felaket gibiydi! Her yerde saksılar, ortalığa saçılmış heykeller vardı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.“ ifadelerinde bulundu.

Muhammed Korichi, olay yerinin fotoğrafını çektikten sonra polisi aradı. Mulhouse Belediye Başkanı Michèle Lutz konuyla ilgili bilgi aldıktan sonra mezarlığa gitti ve yapılan saldırıyı kınadığını söyledi. Lutz, hiçbir mezarın doğrudan etkilenmediğini hatırlatırken, böyle bir saldırının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Belediye Başkanı, “Burada ölüye saygısızlıktan bahsedemeyiz. Münferit bir kabahat ve aptallıkla karşı karşıyayız. Fakat bu durum yeterince mühim. Bu tür sembollere dokunulmamalı.” açıklamasında bulundu.

Olay karşısında şaşkınlık içinde olan Müslüman cemaatten otuz kişi, ortalığı yeniden düzenlemek için mezarlığa geldi.  Alsace Bölgesi İslam Konseyi (Fr. “Conseil Régional du Culte Musulman”, CRCM) de olaya tepki gösterdi. Konsey görevlileri, olayı “korkakça ve iğrenç” olarak tanımlarken yetkililerin, bu alçak eylemin faillerinin yakalanması ve adalete teslimi için ellerinden geleni yapmasını istediklerini belirtti.

Mulhouse polisi, saldırı ile ilgili soruşturma açtı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler