'ABD'

Müslüman Toplum Lideri, Müslüman Karşıtı Gruplar İçin Ajanlıkla Suçlanıyor

ABD'nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR) Ohio eyaletindeki yöneticisinin görevine, "13 yıldır Müslüman karşıtı gruplar için ajanlık yaptığı" gerekçesiyle son verildi.

21 Aralık 2021 admin
Fotoğraf: DCStockPhotography / Shutterstock.com

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, CAIR’in Ohio eyaletine bağlı Columbus kentindeki ofisinde yöneticilik yapan ve aktivist olarak nitelendirilen Romin İkbal, uzun yıllardır toplum sorunları ile ilgileniyordu. Müslümanların yaşadığı sıkıntıları ve maruz kaldıkları ayrımcılık vakalarını dinleyen İkbal, onlara mentörlük yapıyor ve hayatları hakkında her türlü ayrıntıyı öğreniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde CAIR’den yapılan sürpriz bir açıklama ile İkbal’in Müslüman karşıtı bir kuruluş için ajanlık yaptığı gerekçesiyle işine son verildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, en az 13 yıldır İkbal’in edindiği gizli bilgileri, eski gazeteci Steve Emerson tarafından kurulan ve uzmanların İslamofobi ağında merkezi bir oyuncu olarak nitelendirdikleri “Terörizm Araştırma Projesi” (İng. Investigative Project on Terrorism) adlı bir kuruluşa aktardığı, CAIR içindeki konuşmaları ise gizlice kaydettiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, Romin İkbal’in  Müslüman karşıtı kuruluş ile çalıştığını itiraf ettiği bildirildi.

CAIR Ofisine Sipariş Edilen Silahlar

Öte yandan CAIR’in Avukatı Lena Masri, yaptığı yazılı açıklamada, görevine son verildikten sonra İkbal’in kullandığı ve CAIR Ohio ofisine ait kredi kartından silah alındığını açıkladı.

Söz konusu silahların ve silah parçalarının geçen pazartesi CAIR Ohio ofisine geldiğini belirten Masri, konuyla ilgili yerel polis ve Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) bilgi verildiğini aktardı.

CAIR Başkanı Nihad Awad ise yaptığı yazılı açıklamada, “Bu olanlar, ABD vatandaşları olarak mahremiyetimizin, sivil haklarımız ve özgürlüklerimizin ihlalidir.” değerlendirmesinde bulundu. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler