'Almanya'

Gelir Vergisi Düzenlemesi: Net Maaşlarda Artış Bekleniyor

Almanya’da gelir vergisinden muaf tutan yıllık asgari maaş yükseltildi. Buna göre çalışanları 2022 yılında daha fazla net maaş bekliyor.

7 Ocak 2022
Fotoğraf: @Zerbor - Shutterstock. Değişiklikler: Perspektif.

Almanya’da yeni hükûmetten gelir vergisi ödeyen vatandaşları ilgilendiren bir müdahale geldi. Yeni vergilendirme hesabına göre; gelir vergisinden muaf tutan yıllık asgari maaş bekârlar için 9 bin 984 avroya, evliler için ise 19 bin 488 avroya çıkartıldı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, bu sınırın altında maaş alan kişiler gelir vergisinden muaf tutulacağı belirtildi. Ayrıca vergilendirme sınıflandırmasındaki maaş sınırı da yüzde 1,17 yükseltildi.

Yeni Gelir Vergisi Muafiyeti

Bu yeni vergilendirmeden en çok faydalanacak grubun vergilendirme sınıflarndırmasından bağımsız orta ve yüksek gelirlilerin olacağı ifade ediliyor. Muafiyet içerisindeki yıllık asgari maaşın yükselmesi en çok bu iki grubu pozitif olarak etkileyeceği ön görülüyor. Bekârlar arasında ise yeni vergilendirmeden en çok 7 bin 500 avro veya daha fazla kazananlar faydalanacak. Eski hesaba kıyasla ellerine yıllık 304 avro fazla geçmesi bekleniyor.

Çocuk Sahiplerinin Hesaplaması

Almanya‘da yeni vergilendirmeden en çok fayda sağlayacak ise çocuklarını yalnız yetiştiren anne ve babalardan oluşan grup olacak. Bu kişiler gelir vergisinden muaf tutan yıllık 4 bin 8 avroluk asgari maaş, otomatik olarak maaş bordrosunda göz önünde bulunduruluacak. Bu grupta da yeni vergilendirmeden en çok aylık 7 bin 500 avro  veya daha fazla kazananlar faydalanacak. Bu kişilere yıllık bin 323 avro kalacak. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler