'Geri İtme Uygulaması'

“Mültecilerin Geri İtilmesinden Hollanda Olarak Biz de Sorumluyuz”

Hollanda Göç İşleri Tavsiye Komisyonu, hükûmete "mültecilerin geri itilmemesi" konusunda ülkenin de sorumlu tutulabilceğini söyledi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Hollanda Göç İşleri Tavsiye Komisyonu (ACVZ), hükûmete yolladığı raporunda, Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin geri itilmelerinden ve kötü muameleye uğramalarından Hollanda’nın da sorumlu tutulabileceği uyarısında bulundu. ACVZ, Avrupa Birliği’nin (AB) göçmen politikaları ve sınır güvenliğine ilişkin raporunu yayımladı.

“Hollanda da Hak İhlallerinden Sorumlu Olabilir”

Komisyon, “AB Sınırları Bizim de Sınırımız” başlıklı raporunda, Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin AB sınır güvenlik birimlerince geri itilmelerinden ve insan hakları ihlallerinden ülke hükûmetinin de sorumlu olabileceği uyarısında bulundu.

Hollanda’nın AB sınır güvenliğini sağlayan Frontex ve diğer kurumlara personel yolladığı belirtilen raporda, göçmenlere karşı yapılan hak ihlalleri nedeniyle Hollandalı yetkililerin tazminat yüküyle karşılaşabileceği ifade edildi.

Ülke hükûmetine Birlik düzeyinde daha fazla çabalaması tavsiye edilirken, göçmenlerle ilgili mevcut AB sınır politikalarının uluslararası standartlarla ve AB değerleriyle çatıştığı belirtildi.

Hollanda Parlamentosunda Rapor Ele Alınacak

Komisyon Üyesi John Morijn, raporla ilgili basına yaptığı açıklamada, AB kurumlarına karşı yerel mahkemelerde dava açılamaması sebebiyle mağdurların üye ülkelere karşı dava açtıklarını ifade etti.

Komisyon, raporun ve tavsiyelerin parlamentoda yapılacak toplantıda görüşüleceğini açıkladı. ACVZ, Hollanda hükûmetine ve diğer kurumlara göç politikalarıyla ilgili rapor ve görüşler hazırlayan bağımsız bir kurul olarak çalışmaktadır. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler