'Almanya'

Başörtüsünü Çıkarmayı Reddeden Genç Kadının Stajına Son Verildi

Eğitimini tamamlamak için Almanya'daki bir hastaneye staj başvurusu yapan genç kadın, başörtüsünü çıkarmayı reddedince hastaneden uzaklaştırıldı.

Fotoğraf: Wikimedia Commons. Değişiklikler: Perspektif.

Almanya’nın Herne şehrindeki Marien Hastanesi’nde 3 aylık süreyle staj yapmak isteyen Melda isimli genç kadın, göreve başladıktan 2 hafta sonra başörtüsü nedeniyle hastaneden uzaklaştırıldı. Başörtüsünü çıkarma talebini reddeden genç kadın, stajını tamamlayamadı.

“Ya Başörtüsü ya da Staj”

Staja başlamasının üzerinden 2 hafta geçen Melda’ya hastanedeki vardiyasını tamamlamasının ardından hastane yönetimi ulaştı. Başörtüsüyle ilgili konuşmak isteyen hastane yönetimi genç kadına, staja devam etmek istiyorsa başörtüsünü çıkarması gerektiğini söyledi.

Başörtüsünü çıkarmamaya karar veren 24 yaşındaki genç kadın, stajını bitiremeden hastaneden ayrıldı. WAZ gazetesine demeç veren Melda, “Kendimi ayrımcılığa uğramış hissediyorum.” ifadelerini  kullandı. Hastaneye yaptığı başvuruda hâlihazırda başörtülü olduğuna dikkat çekti ve yaşananlara anlam veremediğini belirtti.

Hastanedeki Başörtüsü Yasağı

Aynı hastanede Şubat 2020’de benzer bir olay daha yaşanmıştı. Başörtülü bir başka kadın ergoterapi alanında 5 günlük staj yapmak için hastaneye başvurmuştu. Genç kadın staja devam edebilmek için başörtüsünü çıkarmayı reddedince, hastane ilk staj gününün ardından kadını hastaneden uzaklaştırmıştı. IslamiQ’in ulaştığı Rhein-Rhur Bölgesi St. Elisabeth Katolik Klinikleri Grubu Genel Müdürü Theo Freitag, “Tesislerimizde başörtüsü takılmasına izin verilmiyor.” açıklamasını yapmıştı.

Dinî inançları ne olursa olsun, hastalara en iyi tıbbi hizmeti ve hasta bakımını sağlamayı hastane olarak kendi görevleri gördüğünü söyleyen Freitag, başörtüsü yasağını “hastaların tedavisine odaklanılan iş yerlerinde çalışanlarımızdan tarafsız bir görünüme sahip olmalarını bekliyoruz. İş yerinde inanç sembolleri ön planda değil.” sözleriyle değerlendirmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler