'Irkçılık'

Berlin’de 17 Yaşındaki Genç Kıza Irkçı Saldırı

Almanya'nın başkenti Berlin'de 17 yaşındaki Türkiye kökenli bir genç kız tamamı yetişkinlerden oluşan bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Polis raporu ve medyaya "maske takma tartışması" olarak yansıyan saldırı hakkında konuşan genç kız, iddia edilenin aksine ırkçı bir saldırıya uğradığını açıkladı.

Fotoğraf: @Andrew Baum - Shutterstock. Değişiklikler: Perspektif.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 5 Şubat Cumartesi günü akşam saatlerinde Türkiye kökenli bir genç kız sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Genç kızın, yolculuk yaptığı tramvayda kendisinden yaşça büyük 6 kişilik bir grupla maske takmadığı gerekçesiyle münakaşa yaşadığı ve ardından saldırıya uğradığı iddia edildi. Uğradığı saldırının ardından hastanede tedavi gören genç kız ise, dün sosyal medya platformu TikTok ve Instagram’da paylaştığı video kaydında bu iddianın doğru olmadığını, hâlihazırda maske taktığını ve ırkçı bir saldırıya uğradığını açıkladı.

Irkçı Saldırı Hakkında Polis Ne Dedi?

Berlin’in Prenzlauer Berg semtinde, geçtiğimiz cumartesi akşamı bir tramvayda toplam altı yetişkinle yaşadığı tartışma sonrası 17 yaşındaki bir kız çocuğu darbedildi ve hastaneye kaldırıldı. Berlin polisi, yaptığı basın açıklamasında, tartışmanın nedeninin genç kızın ağzını ve burnunu kapatan bir maske takmaması olduğunu söyledi. Polise göre; tramvaydaki tartışma kadın ve erkeklerden oluşan grubun genç kızı maske takması konusunda uyarması ile başladı.

Başlangıçta sözlü yaşanan tartışma sırasında genç kız grubun ırkçı hakaretlerine maruz kaldı. Genç kız ve grubun Greifswalder Straße durağında tramvaydan inmesiyle tartışmanın daha da şiddetlendiği ve fiziki saldırı şeklini aldığı belirtildi. Genç kız hepsi yetişkinlerden oluşan grup üyeleri tarafından tutularak defalarca yumruklandı ve tekmelendi. Ayrıca polisin bildirdiğine göre; saldırıyı gerçekleştiren gruptaki kadınlardan biri, genç kızın saçlarını yoldu. Uğradığı şiddetli saldırının ardından hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç kız beyin travması, karın travması ve bedenindeki çeşitli çürük ve yaralanmalar nedeniyle tedavi altına alındı.

Mağdur Genç Kız “Maske Takma Tartışması” İddialarını Yalanladı

 

7 Şubat Pazartesi akşamı, tedavi gördüğü hastaneden TikTok ve Instagram hesapları üzerinden bir açıklama yayımlayan genç kız, iddia edilenin aksine kendisinin tartışmanın başladığı tramvayda zaten maskeli olduğunu ve tartışmanın grubun kendisine ırkçı hakaretler etmesi nedeniyle başladığını açıkladı. Ayrıca, kendisine saldıran gruptakilerin tramvay yolculuğu esnasında bile hiçbir şekilde maske takmadıklarını ve onlara toplu taşıma aracında maske takma zorunluluğunu hatırlatmasıyla tartışmanın daha da sertleştiğini aktardı.

Greifswalder Straße durağında araçtan indikten sonra bulundukları açık alanda maske takma zorunluğuğu olmadığı için maskesini indirdiği anlatan genç kız, bu esnada gruptaki kadınlardan biri tarafından yüzüne darbe aldığını ve dudağının patladığını söyledi. Genç kız, olayın devamında diğer grup üyelerinin de saldırıya dahil olmasıyla kafasına ve karnına çok sayıda yumruk ve tekme darbesi aldı.

Saldırganların kendisine “pis yabancı” ve “geldiğin yere geri git” diye hakaret ettiğini aktaran genç kız, “Birçok kez kafama vurdular, ayaklarıma tekme attılar. Yüzüme tekme atmak istedikleri için yere düşmemi istediler. Bu yüzden ayaklarıma vurdular.” ifadeleriyle saldırıyı anlattı. Ayrıca, tramvay istasyonunda çok sayıda insan olmasına rağmen kimsenin kendisine yardım etmediğinden şikayet etti.

Berlin Polisi Şüphelileri Arıyor

Redaktionsnetzwerk Deutschland haber sitesinin bu sabah ulaştığı polis yetkilileri, genç kızın yaptığı açıklamadan haberdar olduklarını, olayın daha detaylı inceleneceğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Mağdur genç kızın cep telefonuyla çektiği video görüntülerinden hareketle yetkililer, daha önceden poliste kaydı bulunan saldırgan erkeklerden birini teşhis etti. Bu kişi ve yaşları 42 ile 51 arasında değişen diğer iki şüpheli olayın gerçekleştiği yere yakın bir barda yakalanarak tutuklandı.

Tutuklanan şüpheliler haklarındaki iddiaları redderken, sarhoş oldukları ve birinin üzerinde uyuşturucu madde bulunduğu bildirildi. Alkollü olduğu anlaşılan zanlıların, kimliklerinin tespit edilmesinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi. Olaya karışan kadınlarla ilgili soruşturma sürüyor. Polis, ayrıca, soruşturma için (030) 4664-953313 numaralı bir ihbar hattı kurdu. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler