'Birleşik Krallık'

Birleşik Krallık’taki 7 Milyon Öğrencinin Yeni Başkanı Shaima Dallali

7 milyon öğrecinin temsil kurumu olan Birleşik Krallık Ulusal Öğrenci Birliğinin başkanlığına üçüncü defa Müslüman bir üye seçildi.

Fotoğraf: Birleşik Krallık Ulusal Öğrenciler Birliği Twitter hesabı. Değişiklikler: Perspektif.

Birleşik Krallık Ulusal Öğrenciler Birliği (NUS), Liverpool şehrinde gerçekleşen yıllık genel kurulda yapılan oylamanın ardından yeni başkanı seçti: Shaima Dallali.

Tunuslu bir baba ve Sudanlı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dallali, Birleşik Krallık’a 2000 yılında geldi ve daha sonra Londra Şehir Üniversitesinde Hukuk alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Eğitime Erişim Hakkına Dikkat Çekti

Dallali, NUS’un yeni başkanı seçilmesinin ardından sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda,  “Başkanı seçilmekten son derece onur duydum ve gururlandım. Eğitime erişim, kim olduklarına ve nereden geldiklerine bakılmaksızın herkese verilmesi gereken bir haktır.” ifadelerini kullandı.

Eğitim sürecindeki adaletsizliklere meydan okumanın öğrenciler olarak kendi vizyonlarının bir gerekliliği olduğunu belirten Dallali, gerek öğrencilerin gerek öğretim kadrosu ve personelin erişilebilirlik konusunda takıldığı kurumsal sorunlara karşı çıkma imkanına sahip olduklarını da söyledi.

Dallali NUS’un Üçüncü Müslüman Başkanı

NUS an itibarıyla Birleşik Krallık’taki 7 milyon öğrencinin temsil kurumu konumunda ve dünya çapında en büyük öğrenci kuruluşlarından biri.

Genel kurulda yapılan bu oylamayla birlikte Dallali, 2016’da Malia Bouattia ve 2019’da Zemzam Ibrahim’in ardından kuruluşun başkanlığına seçilen üçüncü Müslüman oldu.

Temmuz ayında görevine başlayacak olan Dallali’nin görev süresi 2 yıl olacak. Yüzde 84,5’lik bir katılımla gerçekleşen oylamada, NUS’un bünyesindeki öğrenci birliklerine üye 636 delege seçmen statüsündeydi. Kovid-19 salgını sebebiyle genel kurul, NUS’un 2 yılın ardından yüz yüze gerçekleştirilen ilk toplantısı oldu.  (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler