'Almanya'

Frankfurt Kitap Fuarı 74. Kez Kapılarını Açtı

Frankfurt Kitap Fuarı, "Dünyaları Birleştiren Kelimeler" temasıyla 74. kez kapılarını ziyaritçilere açtı.

74. Frankfurt Kitap Fuarı (Alm. Frankfurter Buchmesse), Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve fuarın onur konuğu olan İspanya Kralı VI. Felipe’nin katıldığı törenle başladı.

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Steinmeier’den Ukrayna Vurgusu

Steinmeier dünkü açılış töreninde yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşa işaret ederek doğru bilgiler içermeyen kitaplara karşı okurları uyardı. Ukrayna’daki kütüphanelerin ve yayınevlerinin tahrip edildiğine dikkat çeken Steinmeier, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Fuarın bu yılki konuk ülkesi olan İspanya’nın kralı VI. Felipe ise burada bulunmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. VI. Felipe, ayrıca, İspanya ve Almanya’nın Avrupa projesine sıkı bir şekilde bağlı olduğunu dile getirdi.

Fuar, 2019 yılında 104 ülkeden 7 bin beş yüz yayınevine ve toplamda 300 bine aşkın kitapsevere ev sahipliği yapmıştı. 2020 yılında Geçen sene Kovid-19 salgını nedeniyle, Frankfurt Kitap Fuarı, ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilmişti. “Frankfurter Buchmesse / Special Edition” adı altında düzenlenen sanal fuarı tüm dünyadan 200 bin kullanıcı ziyaret etmişti. 73. fuar 2021’de kısıtlamarla birlikte tekrar fizike ortamda gerçekleştirilmişti.

PLURAL Yayınevi Fuara Yedinci Kez Katılıyor

Fuara Almanya’da Türkçe yayın yapan yayınevleri de katılım gösteriyor. Merkezi Köln’de bulunan ve Avrupa’daki Müslümanlara yönelik kitap ve dergi çıkaran sayılı yayınevlerinden biri olan PLURAL Yayınevi de bu sene fuara yedinci kez katılım sağlıyor. 10 yıldır faaliyet gösteren PLURAL Yayınevi, fuara yaklaşık 200 kitapla katılıyor ve ziyaretçilerini bekliyor. PLURAL’ın bünyesinde; Almanca haber ve yorum platformu IslamiQ, kültür sanat ve felsefe dergisi Sabah Ülkesi, haftalık gazete Camia ve aylık haber ve yorum dergisi Perspektif çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yılki teması “Dünyaları Birleştiren Kelimeler” olarak belirlenen fuara 95 ülkeden, yayıncılık sektörünün önde gelen 4 bin katılımcı katkı sunuyor. Fuar programı kapsamında, sanatçı ve yazarlaın katıldığı çok sayıda panel ve okuma etkinlikleri de gerçekleşecek. Şu anda yalnızca profesyonel ziyaretçilere açık olan fuara, özel ziyaretçiler 21 Ekim itibarıyla ziyaret edebilecek. (P)

bgucin

Galatasaray Üniversitesi’nde Sosyoloji programından mezun olan Burak Gücin, sonrasında Heidelberg Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak ideoloji, kültür ve göç üzerine çalışan Gücin, Perspektif redaksiyon ekibinin üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler