'Hanau'

Hanau Saldırganının Babası Yeniden Soruşturuluyor

Hakaret suçundan para cezasına çarptırılan Hanau saldırgananının babası, şimdi de Hanau 'da hayatını kaybedenlerin yakınlarını taciz etmekle suçlanıyor.

©Perspektif

Hanau Savcılığı, Hanau saldırganının babasını kurbanların yakınlarını taciz ettiği için soruşturuyor. Savcılık, geçen hafta bir mağdur yakını tarafından şikayette bulunulduğunu bildirmiş ama şikayetin içeriğini açıklamamıştı. Şikayette bulunanlardan biri olan Serpil Ünvar, yaşananları anlattı.

Hanau Saldırganının Babası Ünvar’ı Evinin Önünde Taciz Etmiş

Saldırıda ölen dokuz kişi arasında oğlu Ferhat da bulunan Serpil Ünvar, saldırganın babasının mağdur ettiği kişilerden biri. Ünvar, ülke medyasına verdiği röportajda, söz konusu şüphelinin köpeğiyle birlikte birkaç kez evinin önünde belirdiğini, kendisine yaklaştığını ve nereli olduğunu ve neden Almanya’ya geldiğini sorduğunu söyledi. Şüpheli, aynı zamanda Halle Sinagogu Saldırısı’nı ima eden sözler de sarf etmiş. Evinin bulunduğu Kesselstadt bu nedenle kendini çaresiz ve tehdit altında hisseden Ünvar, oğlunun hatırasıyla yaşadığı olduğu evden ve semtten ayrılmak istemediğini ifade ediyor. Saldırganın babasını “acı ve kederleriyle oynamakla” suçluyor.

Bir polis sözcüsü, olaylardan haberdar olduklarını ve konuyu takip ettiklerini fakat kurbanların yakınlarını korumak için polisin eylem planı hakkında daha fazla ayrıntı vermeyeceklerini söyledi.

Saldırganın Babası Para Cezasına Çarptırılmıştı

19 Şubat 2020’de Hanau’da ırkçı saiklerle dokuz kişiyi vuran, ardından annesini öldürüp intihar eden 43 yaşındaki saldırganı Tobias Rathjen’in babası, hakkında, ayrıca, evinin yakınındaki bir protesto gösterisine katılan ve aralarında saldırı kurbanlarının yakınlarının da bulunduğu kişilere “vahşi yabancılar” demesi nedeniyle soruşturma açılmıştı. Ayrıca, saldırının yaşandığı gece, evinin çevresinde konuşlandırılan özel timi “terör timi” olarak adlandırmakla da suçlanmıştı.

Geçtiğimiz eylül ayında sonuçlanan temyiz davasında insanlara hakaret ettiği gerekçesiyle toplam 4 bin 800 Euro para cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, diğer suçlamada hakkındaki, Bölge Mahkemesi’nin kararını bozmuş ve hakaret suçundan beraat kararı vermişti. (P)

bgucin

Galatasaray Üniversitesi’nde Sosyoloji programından mezun olan Burak Gücin, sonrasında Heidelberg Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak ideoloji, kültür ve göç üzerine çalışan Gücin, Perspektif redaksiyon ekibinin üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler