'Müslüman Karşıtı Irkçılık'

Dresden’de Bir Oyun Parkında Genç Kadına Irkçı Saldırı

Almanya'nın Dresden şehrindeki bir çocuk parkında göçmen kökenli bir kadın ırkçı saldırıya uğradı. Genç kadın saldırıda hafif şekilde yaralanırken, zanlı olay yerinin civarında yakalandı. 

© Shutterstock.com

Almanya’nın Sachsen eyaletinin başkenti Dresden’deki bir çocuk parkında bir kadın sözlü ve fiziksel ırkçı saldırıya uğradı. Polis 27 Ekim Perşembe günü yaptığı açıklamada, çarşamba günü öğleden sonra, bir adamın çocuk parkında bir kadını tekmelediğini ve ona “görünüşü” nedeniyle ırkçı hakaretlerde bulunduğunu bildirdi. Polis olay hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmada şimdiye kadar elde edilen bilgilere göre saldırgan çocuk parkında Tunus kökenli olduğu öğrenilen bir kadını tekmeledi ve ırkçı hakaretlerde bulundu. 39 yaşındaki kadının saldırıda hafifçe yaralandığı belirtildi. Saldırganın ayrıca Hitler selamı verdiği kaydedildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheliyi olay yerinin yakınında yakaladı. Siyasi saikli suçlardan sorumlu emniyet birimi, saldırgan hakkında yaralama, hakaret ve anayasaya aykırı örgütlere ait işaretlerin kullanımı suçlarıyla soruşturma başlattı.

Dresden’de Çocuk Parkındaki Saldırı Bir İlk Değil

Gerçekleşen ırkçı saldırı, şehirdeki bir çocuk parkında yaşanan münferit bir vaka değil. Haziran 2020’de bir anne ve üç yaşındaki çocuğu, Dresden’deki bir oyun parkında üç erkek tarafından saldırıya uğramıştı. Yaşları 25 ila 30 arasında değişen saldırganlar, önce 32 yaşındaki anneye ve çocuğuna hakaret etmişti. Ardından saldırganlardan biri çocuğu itmiş, yere düşen çocuk yaralanmıştı.

Almanca haber ve yorum portalı IslamiQ’e konuşan Dresden Polisi, suçluların anneye ve Allah’a hakaret eden bir ibare ve küfür kullandıklarını belirtmişti. Saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçmıştı.

Olay Marwa El-Sherbini’yi Hatırlattı

Yaşanan olayın niteliği ve gerçekleştiği yer bir kere daha Marwa El-Sherbini cinayetini hatırlattı. Marwa el-Sherbini, 2009 yılında Dresden’deki bir çocuk parkında ırkçı hakarete maruz kaldığı olayın mahkemeye aksettirilmesi sonrası şahit olarak davet edildiği Dresden Eyalet Mahkemesi’nde eşinin ve üç yaşındaki oğlunun gözleri önünde 18 kere bıçaklanarak öldürülmüştü. Eşini korumaya çalışan Elwy Okaz da saldırganın bıçak darbelerinden nasibini almış, mahkeme salonunda görevli polisler saldırgan sanarak Okaz’ı bacağından vurmuştu. Acılı eş, olay sonrası 3 yaşındaki oğluyla birlikte Almanya’yı terk etmişti.

Öldürüldüğünde 3 aylık hamile olan El-Sherbini olayı, Almanya’da açıkça belirlenmiş olan ilk İslamofobik cinayet olarak kayıtlara geçti. Hükûmet ve Alman medyasının cinayete yaklaşımı uzun yıllar tartışma konusu olmuş, cinayete yeterince ilgi gösterilmediği kaydedilmişti. Cinayetin mahkeme salonunda işlenmiş olması da tartışmaların merkezine yerleşirken, katilin Sherbini’yi tehdit etmesine rağmen yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ortaya çıkmıştı. El-Sherbini’nin ailesinin cinayette Saksonya yargısının sorumluluğunun araştırılması için yaptığı başvuru reddedilmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler