'Deprem'

Yurt Dışından Koruyucu Aile Olmak İsteyenlere Bakanlıktan Cevap

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerde birçok çocuk kimsesiz kaldı. Yurt dışında yaşayıp depremzede çocuklar için koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı cevap verdi.

©Shutterstock.com

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinde ailesini kaybeden refakatsiz çocukların görüntülerini sosyal medya ve televizyon ekranlarında seyreden vatandaşlardan çok sayıda evlat edinme kimsesiz kalan çocukları sahiplenebilmek için yoğun talep yaşandı.

Yurt dışında yaşayan pek çok Türkiye kökenli vatandaş da kimsesiz çocuklara aile olabilmek için neler yapmaları gerektiği sorusunun cevabını arıyordu. Ancak Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı bir basın açıklamasıyla yurt dışında yaşayanlar için böyle bir imkanın olmadığını belirtti.

Türkiye’de İkamet Şartı

Bakanlığın, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan depremden etkilenen çocuklarımıza koruyucu aile olmak veya çocuklarımızı evlat edinmek için gelen yoğun talep nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur“ şekline başlayan basın açıklamasında şöyle denildi:

“Deprem nedeniyle koruyucu aile veya evlat edindirme konusunda uygulamaya konulmuş özel bir program olmadığı gibi ilgili mevzuat gereği çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi mümkün değildir”

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada koruyucu aile adaylarının E-Devlet üzerinden  veya deprem bölgesi dışında bulunan ikamet etmiş oldukları ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerine giderek başvurularını gerçekleştirebileceklerini duyurmuştu. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Imihan Susam
    2023-09-11 20:15:24

    Merhaba ben imihan Susam türk vatandasıyım Almanyada ikamet ediyorum bir kiz cocuguna koruyucu aile olmak istiyorum bana yardimci olabilirseniz sevınırım

Son Yüklenenler