'Deprem'

Depremde Hayatını Kaybedenler Berlin’de Dualarla Anıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerde hayatını kaybedenler için anma ve dua etkinliği düzenlendi.

© Abdulhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için Berlin’in tarihi Brandenburg Kapısı önünde anma ve dua etkinliği düzenlendi. Berlin İslam Federasyonu, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İslam Toplumu Milli Görüş ve diğer derneklerin katkısıyla düzenlenen etkinliğe yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Sela ile başlayan etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu. Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici burada yaptığı konuşmada, söz konusu deprem felaketinin uzun bir müddet hafızalardan çıkmayacağını belirtti. Son asrın en büyük deprem felaketinin yaşandığını ifade eden Kesici, “35 bin insanımızı rahmetle anıyoruz. 100 bini aşkın yaralıya acil şifalar diliyoruz.” dedi. Dünyanın her yerinden yardım görevlilerinin deprem sonrası göçük altında kalanları kurtarmak için bölgeye intikal etmesinden övgüyle bahseden Kesici,  “Ayrıca Alman yardım ekiplerine de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Tüm dünyada insanlar örnek bir dayanışma ve yardım seferberliği gösterdi. Bunu unutmayacağız” dedi.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök de konuşmasında, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yaralılar için şifalar diledi. Yücekök, böyle acı bir günde Alman kurumları ve STK’lerinin gösterdikleri dayanışmanın güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Depremin ilk gününden bu yana Berlin’de toplanan yardımların afet bölgesine ulaştığını ifade eden Yücekök, “Yaraları birlikte sarmak istiyoruz. Federal ve eyalet kuruluşları ile işbirliği hâlinde çalışmaları sürdürüyoruz. Zorlu günleri dayanışma ile atlatacağız.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan 12 Havari Kilisesi Papazı Burkhard Bornemann da Türkiye ve Suriye’de depremden zarar gören herkes için dua ettiğini belirtti.
Etkinlik, yapılan toplu duayla sona erdi. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler